CHP'den Cumhurbaşkanı posterine tepki

CHP Rize 1’inci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Kemal Köymen, cadde ve sokaklarda asılı olan posterlerinin yanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterlerinin asılmasına tepki gösterdi.

CHP'den Cumhurbaşkanı posterine tepki
21 Ekim 2015 - 13:27 - Güncelleme: 22 Ekim 2015 - 19:06

CHP Rize 1’inci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Kemal Köymen, “Erdoğan’ın posterini benim posterimin yanına asmakla ‘Erdoğan’ın rakibi CHP’li Köymen’ gibi algı yaratılmaya çalışılıyor. Cumhurbaşkanı bu durumu bilmiş olsa müsaade etmezdi.” dedi.

Seçim gezilerinde bazı hemşerilerinin ‘Cumhurbaşkanımızı korumak için ona oy vermemiz lazım’ dediğini ifade eden Köymen “Cumhurbaşkanı ile yarışmıyoruz. Bizim yarışımız partilerin milletvekili adayları ile. Bakıyorsunuz her yerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterleri var. Cumhurbaşkanlığı partilerin üzerinde bir makam ve siyasetten bağımsız olması lazım.Tüm herkesin Cumhurbaşkanı olması lazım.  Bu posteri görenler ‘Erdoğan milletvekili seçimlerinde aday’ diye düşünüyor. Gerçek demokrasilerde böyle olmaması gerekir.  Ama Erdoğan AKP’nin genel başkanı gibi görüntü veriyor.” dedi. 

poster-001.jpg

“ERDOĞAN BİLSE MÜSAADE ETMEZDİ”

Erdoğan’ın herkesin Cumhurbaşkanı olduğunu ifade eden Köymen şunları söyledi:“Biz seçimlerde AKP, MHP ve diğer partilerle yarışıyoruz. Hemşerilerimiz bu adayların projelerini inceleyerek ona göre oy vermelerini istiyoruz.  Maalesef AKP Rize teşkilatı Cumhurbaşkanımızın makamını istismar ediyor.  Erdoğan’ın posterini benim posterimin yanına asmakla ‘Erdoğan’ın rakibi CHP’li Köymen’ gibi Rizelilerin beyninde yanlış bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanı bu durumu bilmiş olsa kendisi müsaade etmezdi. Bu adil bir seçim olmuyor.  Bazı hemşerilerimiz ‘Cumhurbaşkanı bizim çocuğumuz biz ona oy verelim’ diyor. Biz sizin çocuğunuz değimliyiz?. Bizde Rizeliyiz ve Rize’de adayız. Cumhurbaşkanımız kesinlikle bir partinin yanında olmaması lazım.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum