Cumhurbaşkanı Erdoğan, 979 Gün Sonra AK Parti'ye Döndü

AK Parti'de tarihi gün... Cumhurbaşkanı Erdoğan, "beşinci çocuğum" dediği AK Parti'ye 979 gün sonra yeniden üye oldu. Erdoğan attığı imzayla, resmen Partili Cumhurbaşkanlığı dönemini başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 979 Gün Sonra AK Parti'ye Döndü
02 Mayıs 2017 - 12:27 - Güncelleme: 02 Mayıs 2017 - 20:06

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'yle 27 Ağustos 2014'te partisine veda eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliğinin ardından AK Parti'ye 979 gün sonra yeniden üye olarak döndü. Erdoğan üyelik beyannamesini imzaladı ve resmen AK Parti'ye üye oldu. Erdoğan, "27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan'da halk oylamasıyla kabul edilen anayasa değişikliği ile "Cumhurbaşkanı seçilenin partisi ile ilişiği kesilir" kuralının kaldırılmasının ardından parti genel merkezinde düzenlenen törenle AK Parti'ye üye oldu. Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kurucu üye beyannamesini hediye etti.

Erdoğan AK Parti'ye yeniden üye olduktan sonra ilk kez kürsüye çıktı, grup toplantısında konuştu: 979 gün sonra hasret sonra erdi. Yuvama, aşkıma geri döndüm.

Başbakan Yıldırım'dan sonra kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Partimizin saygıdeğer mensupları, kurucular kurulumuzun, merkez karar ve yürütme kurulumuzun, merkez disiplin kurulumuzun, demokrasi hakem kurulumuzun kıymetli üyeleri, çok değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla hasretle, muhabbetle selamlıyorum. 27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum" dedi.

UZUN KONVOY EŞLİK ETTİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden makam aracıyla AK Parti'ye hareket eden Erdoğan'a, çok sayıda araç konvoyla eşlik etti.

GENEL BAŞKAN GİRİŞİNDEN GİRDİ

Erdoğan, AK Parti'ye Söğütözü Caddesi üzerindeki genel başkan girişinden girdi.

BAŞBAKAN VE ÇOK SAYIDA İSİM KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı ve AK Parti genel başkan yardımcıları tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra AK Parti'ye üyelik töreninin gerçekleştirileceği salona geçti.

 

 

A.Ö

YORUMLAR

  • 0 Yorum