Özel Sektör Fırsatçılığına Son!

CHP iktidarında çayda kota kaldırılarak tüm çayın Çaykur tarafından alınacağı, özel sektörün de yaş çayı Çaykur alım fiyatından satın alacağı açıklandı.

Özel Sektör Fırsatçılığına Son!
08 Ekim 2015 - 12:06

CHP iktidarında çayda kota kaldırılarak tüm çayın Çaykur tarafından alınacağı, özel sektörün de yaş çayı Çaykur alım fiyatından satın alacağı açıklandı. CHP Rize Milletvekili Adayı Av. Çetin Keçeli, yaş çayın tamamının Çaykur tarafından satın alınacağını, özel sektörün de Çaykur'dan yaş çayı alacağını, ayrıca yeni 10 tane çay fabrikası kuracaklarını söyledi.

Rize'de binlerce gencin işsiz olduğunu vurgulayan Keçeli, her seçim öncesi 8-9 aylık geçici süreyle işe alım yaparak vatandaşın avutulduğunu belirterek, "Şimdi İşkur üzerinden 1600 kişiyi işe geçici olarak alacaklar. Alsana 5-6 bin kişi, alamıyorsun. Bunlar çözüm üretmiyor, sorunu öteliyor. Biz iktidar olduğumuzda çay fabrikaları kuracağız. Her çay fabrikası istihdam demektir, iş demektir, emek demektir, daimi iş demektir." dedi.

ÖZEL SEKTÖR FIRSATÇILIĞINA SON!

CHP Rize Milletvekili Adayı Av. Çetin Keçeli, çayda kotanın kalkacağı müjdesini vererek, "Çayda kotayı kaldırdıktan sonra, tüm çayı Çaykur aldıktan sonra özel sektör de gelsin çayını Çaykur'dan alsın. Vatandaş Çakur'a verecek, özel sektör Çaykur'dan çayını alacak. 1.70'den 1 liraya kadar düşen aradaki fiyat farkı rantiyecilerin cebine girmeyecek, üreticinin cebine girecek." diye konuştu.

200 TRİLYON LİRA ÜRETİCİDE KALACAK

Çaykur'un uyguladığı kota ve kontenjan nedeniyle üretici çayını büyük oranda özel sektöre satmak zorunda kalırken, 2015 yılında 1.58 TL olarak açıklanan Çaykur'un alım fiyatının çok altında (1.10-1.25) fiyat verilerek alınan yaş çaydan üreticinin yıllık kaybı yaklaşık 200 trilyon lira. Bu para her yıl Rize ve Doğu Karadeniz'deki çay üreticilerinin cebinden alınarak özel sektörün cebine konuyor. CHP'nin çayda kotayı kaldırarak tüm çayı Çaykur'un alacağını açıklaması, her yıl 200 trilyonun üreticinin cebinde kalması ve Rize ekonomisine kazandırılması anlamına geliyor.   

ERDOĞAN ÜRETİCİYİ FIRÇALAMIŞTI

Hatırlanacağı gibi 2010 öncesi Başbakanlığı döneminde Rize'de kendisine özel sektörün fırsatçı yaklaşımı nedeniyle üreticiyi mağdur ettiği söylenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bana mı sordunuz da özel sektöre çay verdiniz" diyerek üreticiyi fırçalamış, Rize'ye ve çay üreticisine bakışını net bir şekilde ortaya koymuştu.

CHP Rize Milletvekili Adayı Av. Çetin Keçeli, üreticiyi özel sektörün fırsatçı yaklaşımından kurtarmak için CHP'nin çayda kotayı kaldırma sözü, vatandaşları heyecanlandırırken, yeni çay fabrikaları ile Rize'deki işsizliğin kesin olarak ortadan kaldırılacağını açıklaması sevinç yarattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum