Yaş Çay Taban Fiyatı Ne Kadar Olmalı? LAZHABER53 Sordu Vatandaş Cevapladı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) bugün itibariyle 2015 yılı yaş çay sezonunu açtı.

Yaş Çay Taban Fiyatı Ne Kadar Olmalı? LAZHABER53 Sordu Vatandaş Cevapladı
29 Nisan 2015 - 20:21 - Güncelleme: 29 Nisan 2015 - 20:29

 

Mustafa ÖZYANIK-LAZHABER53

 

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) bugün itibariyle 2015 yılı yaş çay sezonunu açtı. Peki, yaş çay taban fiyatı ne zaman açıklanacak? Bu konuda bölge kamuoyunda fiyat olarak hani rakamlar konuşuluyor. İşte detaylar…

 

2015 yılı yaş çay sezonu bugün başladı. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığı açıklamada 29 Nisan Çarşamba günü sezonun açılacağını söylemişti.

 

Bugün itibariyle başlayan yaş çay sezonunda müstahsillerin merakla beklediği en önemli konu yaş çay taban fiyatının ne olacağı. Bu konuda bazı sivil toplum örgütleri görüşlerini belirtirken, bölge halkı da konuyla ilgili düşüncelerini aktardı.

 

Lazhaber53 ekibi bu konuda yaptığı kamuoyu araştırmasını sonlandırdı. 24 Nisan günü Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun açıklamalarından sonra yüzlerce çay müstahsilleriyle bire bir görüşen Lazhaber53 ekibi yaş çay taban fiyatı konusunda görüşler aldı.

 

İşçilik giderleri, gübre fiyatları ve diğer kesintileri düşündüklerinde yaş taban fiyatının 12 Kuruşluk destekleme bedeli ile birlikte 1 TL 90 Kuruş (Eski Para İle 1.900 TL) olması gerektiği belirtildi.

 

Bu konuda Lazhaber53 ekibi araştırmalarını ve haberlerini devam ettirecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum