ARDEŞEN'in Gündemi Organize Sanayi Bölgesi...

Ardeşen Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar'ın açıklamalarına CHP Ardeşen İlçe Başkanı Rauf Kemal Ural tepki gösterdi.

ARDEŞEN'in Gündemi Organize Sanayi Bölgesi...
29 Nisan 2015 - 19:42 - Güncelleme: 29 Nisan 2015 - 19:51

 

Mustafa ÖZYANIK-LAZHABER53

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ardeşen İlçe Başkanı Rauf Kemal Ural, teşkilatınca düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısında AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar’ın Ardeşen Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Ural, açıklamasında “Nusret Bayraktar’ın bu açıklamaları yalandır.” Dedi.

 

NUSRET BAYRAKTAR NE DEMİŞTİ?

 

AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar’ın geçtiğimiz hafta Ardeşen Öğretmenevi’nde muhtarlar ve sivil toplum örgütlerin katılımıyla düzenlenen toplantıda Ardeşen Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bayraktar, konuyla ilgili “Ardeşen’deki Organize Sanayi Bölgesi için arsa noktasında reel fiyatların çok üstünde kamulaştırma bedelleri istendi. Halkımız plansız ve imarsız bir bölge için 50 liralık metrekare fiyatını 200 liraya kadar yükseltti. Bu kadar büyük paralarla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kamulaştırma yapması mümkün değil.” Açıklamasında bulunmuştu.

 

CHP ARDEŞEN İLÇE BŞK. URAL: “BAYRAKTAR, YALAN KONUŞUYOR”

 

Lazhaber53 sitesinde yer alan bu haberle ilgili CHP Ardeşen İlçe Başkanı Rauf Kemal Ural, partisinin düzenlediği milletvekili aday tanıtım toplantısında görüşlerini açıkladı. Bayraktar’ın, açıklamalarına tepki gösteren Ural “Ardeşen’e Organize Sanayi Bölgesi yapılması için söz vermiştik, maalesef bu proje sakat kaldı ve bu işi beceremeyeceğiz diyor Nusret Bayraktar. Bunun sebebini de Ardeşenli’lere yükledi. Yani, kamulaştırma yapmak istiyoruz; ama o kadar büyük rakamlar istiyorlar ki bunu yapmak mümkün değil diyor. Bu açıklamalar yalandır.” Dedi.

 

“ARDEŞEN OSB’NİN OLMAYACAĞINI BİZ ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

 

İki tane organize sanayi bölgesi vaadi verildiğini ve bunların Ardeşen ve Kalkandere olduğunu söyleyen CHP Ardeşen İlçe Başkanı Rauf Kemal Ural “Kalkandere OSB yeteri kadar realize edilmedi. Yatırımcıları oraya çekemediler. Dolayısıyla ikinci bir Organize Sanayi Bölgesi’ni Ardeşen kaldırmaz diye bu projeden vazgeçtiler. Bu projenin olmayacağını biz çok iyi biliyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

“BÖLGEYE YATIRIMCI GETİRİLMELİ”

 

Konuyla ilgili Rize Valiliği başta olmak üzere birçok kuruma yazı göndererek öneride bulunduğunu belirten Ural “Fırtına Deresi’nin sol tarafından kalan bölge Organize Bölge olarak bir bölümü ilan edilmiş. Ben CHP Ardeşen İlçe Başkanı olarak o bölgenin organize sanayi bölgesi olmayacağı yönünde netleşmeye ortaya çıktı vakit bir öneride bulundum. Dedim ki, Ardeşen’de adliyemiz ve hastanemiz gitti. Bu başta esnafımız çok etkiledi. Esnafımızın bu büyük hak kaybını gidermenin bir yöntemi var. O da bölgeye yatırımcı getirmemiz lazım dedim.” İfadelerini kullandı.

 

“ARDEŞEN’DE FAKÜLTE VAR; AMA SADECE TABELADA VAR”

 

Seçim öncesinde AK Parti milletvekili adaylarının Ardeşen için Organize Sanayi Bölgesi, Tersane ve Fakülte sözü verildiğini belirten Ural “Ortada ne Organize Sanayi Bölgesi var ne de tersane. Fakülte var; ancak sadece tabelası var. Bu konuda Rektöre; burada sadece tabela var, buraya ne zaman 4 yıllık fakülte açacaksınız, yurdu ne zaman yapacaksınız diye sordum. Sayın Rektör diyor ki, fakülteye 3 kişi atama yaptıklarını, bu kişilerin öğretim görevlisi olmalarını sağlamışlar, senatolarından fakülte kurulması yönünden karar almışlar; ancak bu kararın Bakanlar Kurulu imzasını bekliyor dedi. Yani daha hayata geçirilen bir şey yok. Bizi tabela ile kandırıyorlar.” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum