Uluslarası Patacılar Festivali Ayder Yaylası'nda

Çamlıhemşin Ayder yaylasında, Uluslararası Pastacılar Festivali kapsamında Türkiye’den ve dünyadan ünlü pasta şeflerinin katılımıyla "Dünya Perspektifinden Türkiye’de Pastacılık" konulu bir panel gerçekleştirilecek.

Uluslarası Patacılar Festivali Ayder Yaylası'nda
17 Eylül 2015 - 11:13

18 Eylül 2015 Cuma günü, Kaçkar Resort Otelinde saat 16.00’da başlayacak olan paneli Marsa’nın Master şefi Yaşar Sadıkoğlu yönetecek. 

Panelde yer alacak konuşmacılar arasında AAK Unipro Turkey Pasta Şefi Niyazi Çapraz, Chocolate Akademi Türkiye Müdürü Marc Pauquet, Batum Sheraton Hotel Pastane Şefi Avtandil Lortkipanidze ve Batum Hilton Hotel Pastane Şefi Svetlana Gogitidze de yer alacak.

Tertip komitesinden yapılan basın açıklamasında,“Uluslararası Pastacılar Festivalinin, 2016 yılı tanıtımı için 17 – 20 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak olan etkinliklerden ilki,18 Eylül 2015 Cuma günü Rize ili Çamlıhemşin ilçesinin Ayder yaylasında "Dünya Perspektifinden Türkiye’de Pastacılık" konulu panel olacaktır. Bölgenin kültürel özelliklerini de öne çıkarmayı amaçlayan festival kapsamında yapılacak olan panel Türkiye ve dünyadan önemli pasta şeflerini bir araya getirmektedir.” denildi.

pastacilar2.jpg

Zil Kale’de konser verilecek

Yapılan açıklamada ayrıca Uluslararası Pastacılar Festivali kapsamında 19 Eylül 2015 Cumartesi günü tarihi Zil Kale’de bir konser verileceği de kaydedilerek “Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği ve Aral Group ortak markası olan Uluslararası Pastacılar Festivali’nin 2016 yılı lansmanı kapsamında 19 Eylül 2015 Cumartesi günü Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan tarihi Zil Kale’de Turkey Symphony Orchestrası ile “Zil Kale’den Yükselen Senfonik Türküler” adı altında bir konser programı yapılacaktır. Çamlıhemşin İlçesi'nde 750 metre yükseklikte yer alan ve çok eski bir tarihe sahip olan Zil Kale’de konser verecek olan Turkey Symphony Orchestrası;  Anadolu’nun farklı bölgelerinde hayat bulmuş ve kulaklarda yer etmiş, birbirinden güzel türkülerimizi senfonik uyarlamalarla yeniden yorumlayacaklardır. Saat 18.00’de başlayacak konser, Şef Tayfun Bozok’un yönetiminde gerçekleştirilecek. Başkemancı olarak Derya Bozok'un eşlik ettiği konsere, Devlet Sanatçısı Tenor Aykut Çınar da türküleri ile eşlik edecek.” ifadelerine yer verildi. 

pastacilar1-001.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum