Rize Şemsiye Açtı

Belediye tarafından Rize Kuyumcular Sokağına açılan rengarenk şemsiyeler göz doldurdu.

Rize Şemsiye Açtı
15 Temmuz 2015 - 17:10 - Güncelleme: 24 Temmuz 2015 - 14:13

Belediye tarafından Rize Kuyumcular Sokağına açılan rengarenk şemsiyeler göz doldurdu.

 

"Yağmur Kenti Rize" sloganıyla hareket edilerek oluşturulan yüzlerce rengarenk şemsiyeler halkın ilgisini çekiyor. Rize Kadın Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma  ve Dayanışma Derneği  (RİKADER) tarafından ressamlara boyatılan yüzlerce şemsiye Kuyumcular Sokağı'nın üzerine asıldı.

 

Özellikle çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan şemsiyeler bolca fotoğraflandı. Kuyumcular Sokağına ilgi oldukça fazla olduğunu söyleyen esnaf Rize'yi özgü, Rize'yi anlatan  güzel bir süsleme olduğunu belirtti. Yağmur şehri Rize'nin diğer sokak ve caddelerinde şemsiye süsleme uygulamasının sürdürüleceği bildirildi.

 

Şemşiyeli sokağı gezerek yapılan çalışmayı değerlendiren Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap "Avrupa'da bu tarz yenilikler, renkli çalışmalar insanların kendilerini daha iyi hissetmesi açısında yapılmaktadır. Türkiye'de de bunun gibi ve benzeri sokaklar oluşturulmaya başladı. Bilindiği üzere burası Rize'nin alışveriş sokağı aynı zamanda Kuyumcular Sokağı olarak bilinmektedir. Rize Belediyesi olarak burayı ileriye dönük tarihi kapalı Rize çarşısı olarak projelendirmeyi düşünüyoruz. Bunun öncesinde burada şehrin estetiğini göz önünde bulundurarak renkli şemsiye çalışması yaptık. Bu çalışmamız ile amacımız şehrimizin sokağını farklı bir görünüme kazandırmaktır" dedi.

 

 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum