Kanocumuz Türkiye Şampiyonu Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Kano Federasyonu ve Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Organizasyonunda geçen hafta sonu, Rize’nin Ardeşen ilçesinde gerçekleşen 2016 Yılı Akarsu Slalom Türkiye Kupası 4. Etap Yarışmalarının C1 Şampiyonu Çaykurspor’lu Milli Kanocu Murat Çiftçi oldu.

Kanocumuz Türkiye Şampiyonu Oldu
04 Ekim 2016 - 13:20

C1 ikinciliği Yusufeli Belediyesi Spor takımından Emre Yılmaz, üçüncülüğü ise Rados takımından Sergen Demirci kazanmış oldu. K1 Erkeklerde ise, Yusufeli Belediye spordan Mustafa Arda Acar birinci, Rados takımından Tarık Tuğcu ikinci, Rize Gençlik Spor takımından Eren Morgil üçüncü oldu.

4. Etap yarışmaları K1 Genç bayanlarda Rados takımından Cennet Ayhan Birinci, Yusufeli Belediye spor takımından Gamze Polat ikinci, Rados takımında Aybüke Şahin ise üçüncü olan sporcu oldu. C1 Genç bayanlar yarışlarında ise, Rados takımından Kader Korkmaz birinci, aynı takımın sporcusu Cennet Ayhan ikinci olan bayan sporcu oldu. Rados Erkek ve bayan takımının Antrenörlüğünü Hasan Yıkılmaz yürütmektedir.

ÇAYKUR sporun Milli Kanocusu Murat Çiftçi, iki ay önce Ardeşen’deki aynı parkurda yapılan 3 etap yarışmalarının da C1 Türkiye şampiyonu olmuştu. Çaykur Genel Müdürü ve Çaykurspor Kulübü YK Başkanı olan Sn. İmdat Sütlüoğlu’nun Başkanı olduğu, Çaykurspor Kulübü Kano takımının Genel Kaptanlığı Mahir Biberoğlu, Kano Antrenörlüğünü ise Rıza Avcı yürütmektedir.

Büyükler ve Gençler kategorilerinde K1 ve C1 tekne sınıflarında yapılan Türkiye Kupası yarışlarında Artvin, Rize ve Trabzon illerinden katılan 10 Kano Kulübün sporcuları kıyasıya bir madalya mücadelesi verdiler.

Kano Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Sami MENGÜTAY ve Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK’in de yerinde izlediği yarışlar, oldukça çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Yarışlar esnasında TOHM’a girmek için yeni başvuru yapan ve TOHM’da kayıtlı bulunan mevcut sporcular Akarsu Slalom teknik kurulu tarafından ayrıca değerlendirmeye alındı. Bu sezonun son akarsu yarışı olan Kupaların sahibini bulacağı Final etabı yarışları da Kasım ayı içerisinde federasyonumuzun belirleyeceği yerde yapılacaktır.

 

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

YORUMLAR

  • 0 Yorum