Bu da Ardeşen'in Diğer Yüzü

Ardeşen ilçemiz berrak akan suları, mis gibi havası, yemyeşil doğası, tertemiz denizi diyerek gelen turistlere bahsedip tanıttığımız ilçemizi maalesef hiçte öyle değil der gibi bu güzelim ilçeyi kirleten ve kötü tanınması için elinden geleni yapan vatandaşlarımız var, maalesef.

Bu da Ardeşen'in Diğer Yüzü
04 Ekim 2016 - 15:15 - Güncelleme: 04 Ekim 2016 - 21:29

Maalesef diyerek haber yazımıza başlamak istiyorum, Maalesef ilçede apartman kültürü edinemeyen, şehir yaşantısına ayak uyduramayan insanlarımız var ve bu duyarsız insanların yaptığı kusurlu hareketler maalesef tüm ilçeye mal oluyor.

Bir ilçenin temiz olup olmadığını cadde ve sokaklarının tertip ve düzeninden anlaşılıyor, hal böyle iken nedendir bilemez Ardeşen'in sokakları, ara caddeler çöpten geçilmez hale geldi, ilçe belediyelerin en asli görevleri arasında olan çöp toplama görevidir.

Gelin görün ki Ardeşen'de cadde ve ara sokaklar çöpten geçilmiyor, ya belediye görev yapmıyor, ya da vatandaş gelişi güzel çöp atıyor, maalesef gözlemlerimiz ikinci şıkkı bize işaret etmekte, vatandaş tabiri caiz ise çöpünü iki adım ötedeki çöp kutusuna çöpünü götürmeyip gelişi güzel etrafa saçmakta.

İşte bu duyarsız davranış ilçeyi kirli belediyi ise çalışmıyor gösteriyor, ey vicdan sahibi insanlar madem çöpünüzü beşinci kattan caddeye fırlatıyorsunuz bir değil bir kaç poşete daha geçirin ki, yüksekten atılınca caddeye çarpar çarpmaz etrafa saçılmasın, pisliğinizi toplamak kolay olsun.

Ey vicdan sahibi insanlar madem çöpü dışarıya çıkardın iki adım ötedeki çöp kutusuna gitmekten üşeniyorsan bari poşetleri bir araya toplada pisliğini kaldırmak kolay olsun.

Ey vicdan sahibi insan madem inşaat hafriyatını gelişi güzel dökeceksin, bir zahmet çuvallayarak at ta o hafriyatını yerinden kaldırmak biraz daha kolay olsun.

Ey diğer duyarlı ve vicdanlı insanlar, gerçek Ardeşen'liler, doğa dostları, gerçek Ardeşenliler diyorum çünkü ilçesine, insanına, komşusuna, caddesine, belediyesine ve ilçesine gelen turistine misafirine bunu yapan biri Ardeşen'li olamaz! Bu yüzden gerçek Ardeşen'liler diyerek size sesleniyorum, bu vurdumduymaz vicdansız, duyarsızları görürseniz onları bir kademe daha yüksek sesle ikaz edip uyarın, daha temiz bir çevre ve yaşanabilir bir doğa için yap bunu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum