Ege Denizi'nde Rus fırkateyninden Türk gemisine taciz ateşi

Ege Denizi'nde bir Rus fırkateyni, Türk balıkçı gemisine taciz ateşi açtı. Olay nedeniyle Moskova'daki Türk askeri ataşesinin Rusya Savunma Bakanlığı'na çağrıldığı bildirildi.

Ege Denizi'nde Rus fırkateyninden Türk gemisine taciz ateşi
13 Aralık 2015 - 17:01 - Güncelleme: 18 Aralık 2015 - 14:00

Ege Denizi'nde bir Rus fırkateyni ile bir Türk balıkçı gemisinin çarpışmanın eşiğinden döndüğü öğrenildi. Olay nedeniyle Moskova'daki Türk Askeri Ataşesi, Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov tarafından "acilen" bakanlığa çağrıldı.

Sputnik'in haberine göre ataşe, "Smetlivy" adlı Rus fırkateyninin mürettebatı, Ege Denizi'nde bir Türk gemisiyle çarpışmamak için "silah kullanmak zorunda kaldı." Olayın, Yunanistan'ın Limni Adası'a 22 kilometre mesafede gerçekleştiği bildirildi.

Taciz ateşi açtılar

Rus Savunma Bakanlığı'nın iddiasına göre Smetlivy fırkateyni, kendisine yaklaşmakta olan Türk gemisini farketti. Fakat Türk gemisinin telsize ve işaret ışıklarına yanıt vermemesi üzerine yaklaşık 600 metre uzaklıktaki Türk gemisine fırkateynden taciz ateşi açıldı. Ateş açılmasından sonra Türk gemisi rotasını değiştirdi ve Rus savaş gemisine 540 metre uzaklıkta seyre devam etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum