Yine penaltı yine kriz

Fener maçında kaçan penaltı sonrası konuştu.

Yine penaltı yine kriz
24 Ağustos 2015 - 11:14 - Güncelleme: 24 Ağustos 2015 - 15:47

Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman Lig tv'de yayınlanan Maraton programında eleştiri konusu olaran Çaykur didi stadının zemini ile alakalı yaptığı açıklamada şunları söyledi;

'Programı buraya çıkmadan önce biraz izledim. Saha ile ilgili güzel konulara değindiler. Ama bir bilgi vermek istiyorum. Önce stadyumun ismi Çaykur didi stadyumu oldu. Dikkat ettiyseniz kalelerin arkalarında dört tane panel var. Çimin nemlik oranını düşüren onlara hava veren Türkiye'de sanırım bir Fenerbahçe'de var birde bizde var. 500 bin euro'ya yakın hem buradaki sahaya hem de antrenman yaptığımız sahaya masraf ettik. Bundan 20 gün öncesine kadar mükemmel bir zemine sahiptik. Avusturya kampından buraya geldiğimizde sanki kazama ile sahalar kazılmış. Çimcilere çok kızdım. Bayağı bir araştırma yaptık. Çünkü yönetim bu konuda ciddi paralar harcıyor ve Avrupa'da gol sahalarını yapan firma bizim sahalarımızla ilgileniyor. Artık sonunda şunu ortaya koyduk. Çay mevsimi olduğu için heralde o bacalardan çıkanlar sahayı öldürüyor. Bu kadar masraf edip bu kadar iyi hazırlanan sahanın iki hafta içerisinde bu hale gelmesi'dedi.

'Geçtiğimiz hafta zor bir sınavdan geçtik'

'Aslında hem teknik direktör olarak hem futbolcu kafilesi olarak, başkan ve yönetim kurulu olarak zor bir sınav atlattık. Gençlerbirliği maçında yaşadığımız olaylar teknik adam için önemli bir öğreti. Bu krizi çözmek çok önemliydi. Her iki taraf içinde büyük sakıncaları var. Maçtan önce penaltı olursa kim atıcak diye sorulması üzerine şöyle düşündük. Önce teknik ekiple yapmış olduğumuz istişarede önce penaltı olsun dedik. Şu anda kimsenin ismini vermeyelim kararı ben vereceğim dedim. Özellikle taktik toplantısında da bunu vurguladık. Bugün öyle olaylar oldu ki ben Kweuke'ye penaltıyı sen at dedim ama o atmadı ve Deniz'e verdi. Bu aslında bir takımı kırabilirdi. İlerleyen zamanlarda çok kırılgan olaylara sebebiyet verecek hareketler gelişti. Kweuke iyi bir karakter örneği gösterdi. Deniz'in kaçırması hiç önemli değil. Aynı şekilde Kweuke'de kaçırabilirdi. Takım karakterini, takım olgusunu aynı zamanda Kweuke karakterini pozitif yönde etkileyen bir hareketti. Birlikte takımdaşlık ruhunu geliştirdiğini ortaya koydu.

'Oyuncularımızı tebrik ediyorum'

Yediğmiz gol her ne kadar Van Persie oyun içerisinde etkili olmasa dahi bireysel olarak bir döndü vurdu gol oldu. Büyük takımlar kötü oynasalar dahi, rakip kaleye gitmeseler dahi istediklerinde gol yapabiliyorlar. Kulübeye baktığınız zaman kulübede oyunun seyrini değiştirecek oyuncular var. 1-0 geriden gelmemize rağmen özellikle ilk 45 dakika hem disiplinli  hemde güzel oynadık. Genel iyibariyle 90 dakika iyi bir oyun oynadık. İyi mücadele ettik. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. İki maç 4 puan bence çok iyi bir başlangıç. Bunun üzerine koyarak gitmemiz lazım. Herkese teşekkür ediyorum. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum