Türkiye'nin nefesi Gülen'in ensesinde!

Türkiye'nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelesine destek veren uluslararası hukuk bürosu Amsterdam&LLP Partners: Gülen organizasyonu kendini sadece eğitime adamış bir örgüt değil. Okullarında kara para aklama faaliyetleri yapılıyor.

Türkiye'nin nefesi Gülen'in ensesinde!
27 Ekim 2015 - 14:46

~~Türkiye, paralel ihanet çetesi ile mücadelesini uluslararası hukuk firması "Amsterdam&LLP Partners" aracılığıyla ABD ve Avrupa'ya taşıdı. Firmanın sahibi Avukat Robert Amsterdam, dün ABD'nin başkenti Washington'da düzenlediği basın toplantısında Gülen ağına yönelik uluslararası soruşturmalara başladıklarını ve ABD'deki hükümet ajansları da dahil olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar ile işbirliğine gideceklerini söyledi.

Tayland ve Rusya'daki paralel yapılar üzerine yaptığı soruşturmalar ile bilinen Amsterdam, Gülen grubunun "Amsterdam&LLP Partners" üzerinde casusluk gerçekleştirerek yaptıkları soruşturmayla ilgili olarak paralel yapıya ait medya organlarından yayınlar yaptıklarını ve basın toplantısını bu yüzden gerçekleştirdiklerini belirtti. Robert Amsterdam "Türk hükümetini temsil ettiğimiz doğrudur. Fakat Today's Zaman'da ve diğer Gülen pravdalarında yayımlanan haber hem yanlış yönlendirici hem de iftiralardan oluşuyordu. Bizi yasaları ihlal etmekle suçluyorlar fakat kendileri yasaları ihlal eden bir hareket. Ve bu hareket bizim çocuklarımızı eğiterek aydınlığa çıkarmaya çalıştıklarını söylüyor. Halbuki kendileri karanlık içinde" ifadelerini kullandı. Gülen grubunun dinler arası ve barış gibi kelimeleri kullanarak kendisini resmettiğini fakat aynı zamanda casuslukla ve tehditler ile Türkiye'deki demokratik hükümeti devirmeye çalıştığını belirten Amsterdam şöyle devam etti:

'ÖLÜM TEHDİTLERİ GELİYOR'

"Gülen grubu hakkında ABD'de federal ve eyalet düzeyinde, FBI ve diğer kuruluşlarının düzenlediği soruşturmalar sürüyor. Gülen grubu göçmen vizeleri sayesinde Google'dan bile daha fazla yabancı işçi ithal ediyor. Getirdiği kişiler de iyi eğitimli değil ve İngilizce konuşamıyor."

BİZİ YILDIRAMAZLAR: Avukat Amsterdam'ın açıklamalarından önemli satırbaşları şöyle: Bizim hakkımızda haberler çıkmaya başladıktan sonra ofisimize, şahsımıza yönelik tehditler, ölüm tehditleri gelmeye başladı. Yaptıkları bu yayınlarla bizi yıldıracaklarını zannettiler ama hayır. Bizi yıldıramazlar.

DEVLET GİBİ YAPILANMA: ABD'de birçok kimse bu örgütün ne kadar etkili olduğunun farkında değil. Zannettiğinizden daha büyük bir yapı. Bu kurumun devlet gibi bir yapılanma içinde olduğunu görüyoruz. Sadece hayır işlerine yönelmiş bir yapı değil. Okullarında kara para aklama faaliyetleri yapılıyor.

ABD PARASIYLA FONLUYORLAR: Gülen grubu, başta Ohio olmak üzere pek çok yerdeki okulları aracılığıyla eyaletten aldıkları fonları kendi şirketleri üzerinden hareketlerine aktarıyorlar. Kongreye ifade veren ve Gülen okulunda çalışmış bir öğretmenin ifadesine göre Gülenciler Amerikalılara karşı ayrımcılık uyguluyor.

AFRİKA'DA BİN OKUL: Grup ABD'deki yanlış uygulamalarını Afrika'da inşa edeceği bin okulla oraya taşıyacak. Afrika elitlerinin çocuklarını bu şekilde etkilemeye çalışacaklar. Kötü yönetim ve fonlarıyla ilgili gizli çalışmalarına burada da devam edecekler ve Gülen grubunu bu şekilde fonlayacaklar. ABD'de de politik bağışlar yaparak siyasetçileri etkilemeye çalışıyorlar.

'EN İYİ BEYİNLERİ KİRALIYORLAR'

AMAÇLARI POLİTİK ÇIKAR: Bulundukları tüm ülke ve bölgelerdeki tek amaçları politik çıkar elde etmek. Küresel olarak amaçları bu. Grubun Today's Zaman gibi büyük bir medya erişimi bulunuyor. Uluslararası basına da sızmış durumdalar. En iyi Amerikalı beyinler Gülen grubu tarafından kiralanıyor ve Gülen'e ait yayınlarda yazmaları isteniyor.

ŞEFFAF DEĞİL: Kendilerine ait kuruluşlarda şeffaflık yok ve bu kuruluşların kendilerine ait olduğunu kabul etmiyorlar. Afrika'da ve diğer yerlerde okullar ve dernekler aracılığıyla bu "yumuşak" gücü elde ettiler. Afrika ülkelerinde okullar ticari amaçlı değil. Siyası bağışlar yapıldığını görüyoruz. Her bölge ve ülkede siyasi bir katılım göstermek için uğraşıyorlar.

CASUSLUK YAPIYORLAR: Paranın akışı, casusluk ağları, özellikle Türkiye'deki yargı ve polis ağına sızmaları ve Aralık 2013'te demokratik seçilmiş hükümeti devirmeye çalışmaları nasıl bir örgüt olduklarını gösteriyor.(sabah)

YORUMLAR

  • 0 Yorum