Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Rize'de Kutlandı

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 174. yıl dönümü Rize’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Rize'de Kutlandı
11 Nisan 2019 - 09:00 - Güncelleme: 11 Nisan 2019 - 15:56

Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası Rize’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Valilik önünde anıta çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler, Valilik ziyareti ve Şeyh Camiinde mevlid okutulmasıyla devam etti.

İlk olarak Rize Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve Rize Polis Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü (POMEM) Müdürü Murat Sevil anıta çelenk koydu.

Törende saygı duruşunda bulunulduktan ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gökduman tüm emniyet personelinin gününü kutladı.

turk-polis-teskilatinin-kurulusunun-174.-yil-donumu-rize’de-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(1).jpg

Törenin ardından Emniyet Müdürü Gökduman ve POMEM Müdürü Sevil, emniyet personelinden oluşan bir heyetle birlikte Rize Valisi Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti.

Rize Valisi Kemal Çeber, İl Emniyet Müdürü Gökduman, nezdinde bütün polis teşkilatının 10 Nisan Polis Gününü kutlayarak “ Rize’de ve ülkemizin her bir noktasın da huzur ve güvenliği sağlamak için 7 gün 24 saat hizmet veren, kendisine verilen sorumlulukları ve görevleri layıkıyla yerine getiren, gerektiğinde pek çok konuda fedakarlık göstererek görevini ifa eden tüm Emniyet mensubu arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu kutlu görevi yerine getirirken bugüne kadar hayatını hiç tereddüt dahi etmeden feda eden tüm şehitlerimize Allahtan Rahmet, gazilerimize de minnettarlığımı sunuyorum” dedi.

İl Emniyet Müdürü Gökduman ve Rize POMEM Müdürü Murat Sevil, 10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıldönümünde kendilerini makamında ağırladığı ve bulunmuş olduğu iyi dilek ve temennilerden ötürü duydukları memnuniyeti dile getirerek Vali Çeber’e teşekkür ettiler.

turk-polis-teskilatinin-kurulusunun-174.-yil-donumu-rize’de-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(12).jpg

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD OKUTULDU

Aziz şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Şeyh Camii’nde düzenlenen programda, görevleri başında şehit düşen Polis Teşkilatı mensupları başta olmak üzere tüm şehitler için okunan hatm-i şeriflerin duası, İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından yapıldı.

turk-polis-teskilatinin-kurulusunun-174.-yil-donumu-rize’de-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(9).jpg

Programda ayrıca Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu, ilahi ve kasideler okundu.

Programa Vali Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Vali Yardımcıları Ahmet Dalkıran ve Abdullah Şen, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Hakan Dedebağı, İl Müftüsü İsmail Yalçın, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, teşkilatın güzide mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

turk-polis-teskilatinin-kurulusunun-174.-yil-donumu-rize’de-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(2).jpgturk-polis-teskilatinin-kurulusunun-174.-yil-donumu-rize’de-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(6).jpgturk-polis-teskilatinin-kurulusunun-174.-yil-donumu-rize’de-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(4).jpgturk-polis-teskilatinin-kurulusunun-174.-yil-donumu-rize’de-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(7).jpgturk-polis-teskilatinin-kurulusunun-174.-yil-donumu-rize’de-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(12)-001.jpgturk-polis-teskilatinin-kurulusunun-174.-yil-donumu-rize’de-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(11).jpgturk-polis-teskilatinin-kurulusunun-174.-yil-donumu-rize’de-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(8).jpgturk-polis-teskilatinin-kurulusunun-174.-yil-donumu-rize’de-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(9)-001.jpgturk-polis-teskilatinin-kurulusunun-174.-yil-donumu-rize’de-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(10).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum