Türk İşadamlarına Afrika'daki İş Fırsatları Anlatıldı

Türk işadamalarına Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da bulunan Afrika Birliği Genel Merkezi'nde, bu kıtadaki iş fırsatları hakında bilgi verildi.

01 Haziran 2014 - 04:04

Türk işadamalarına Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da bulunan Afrika Birliği Genel Merkezi'nde, bu kıtadaki iş fırsatları hakında bilgi verildi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) düzenlediği Etiyopya-Türkiye Ticaret ve Yatırım Forumu kapsamında Addis Ababa’ya gelen Türk işadamlarına Afrika Birliği Genel Merkezi'nde, bu kıtadaki yatırım fırsatları hakında sunum yapıldı.Afrika Birliği ilgililer tarafından yapılan sunumda bu kıtadaki mevcut yatırımlar hakkında bilgi verildi.

Birliğin, ilgili birim temsilcilerinin de hazır bulunduğu sunum öncesinde bir konuşma yapan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Afrika ile yaptıkları görüşmelerin önem arz ettiğini, Afrika Birliği’nin 100. yıl dönümüne kadar çok iş başarabileceklerine inandıklarını söyledi. Meral, uluslararası düzeyde işbirliği ve ilişkilerin gelişmesinin, çok kültürlü dünyada farklı kültürlere değer göstermekle daha semereli olabileceğine vurgu yaptı.

Sunum toplantısında bir konuşma yapan Afrika Birliği Dış Politika Komiseri Ayşe Laraba ise TUSKON’u, Afrika Birliği binasında ağırlamaktan büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. Laraba, arzuladıkları küresel barışın uzun vadede farklı kalplerin birleşmesiyle mümkün olabileceğini ifade etti. Ayşe Laraba, TUSKON’un bu bağlamda önemli görev ifa ettiğini dile getirdi.

Çok sayıda Türk işadamının hazır bulunduğu toplantıda yapılan bilgilendirme sunumlarında, Afrika Birliği’nin enerji, ulaşım ve ekonomiden sorumlu departmanlarının temsilcileri kıta genelinde değişik maliyetli yatırım potansiyelleri hakkında bilgi verdi. İlgililer, kıta genelinde baraj, ulaşım, elektrik nakil hatları, doğalgaz boru hatları, fiber internet erişim ağları ve sahil kentlerde liman gibi yatırım projeleri olduğu söyledi. Öte yandan mevcut yatırımların önemli fırsat teşkil ettiğini ve yatırım yapmaya davet ettiklerini dile getirdi. Afrika genelinde ayrıca tarım, sanayi, sağlık, altyapı, yeni teknoloji ve turizm alanlarında da ciddi yatırım fırsatları olduğu belirtildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum