Taner Yıldız: Kur'an-ı Kerim'e el bastırıp CHP ve HDP'ye oy topluyorlar

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, paralel ihanet çetesinin Kur'an-ı Kerim’e el bastırıp CHP ve HDP’ye oy topladığını söyleyerek “Hangi ilde hangi partiye oy vermeleri gerektiğini açıkladılar. Gizli saklı yapmıyorlar" diye konuştu. Facebook Twitter Linkedin Google Gönder

Taner Yıldız: Kur'an-ı Kerim'e el bastırıp CHP ve HDP'ye oy topluyorlar
30 Ekim 2015 - 13:28 - Güncelleme: 31 Ekim 2015 - 17:55

Paralel yapılanmanın seçimlerde farklı bir taktikle vatandaştan oy istediğini söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız, paralelin HDP'ye açıktan oy istediğini belirtti. "Hangi ilde hangi partiye oy vermeleri gerektiğini açıkladılar" diyen Yıldız, "Gizli saklı yapmıyorlar. Kuran-ı Kerime el bastıranlar oluyor. CHP ve HDP'ye oy verin diye. Dürüst davranıyorlar her parti için değil ayrı ayrı bastırıyorlar" diye konuştu.

ESNAFI TEHDİT ETTİLER

Paralel yapılanmanın kimi nasıl tehdit edeceğini bildiğini ifade eden Yıldız,"Diplomatik mi başka türlü tehdit mi edecekler bilirler. Sanayicimizi esnafımızı himmet toplantılarında tanıştırırken 'bakın bu arkadaşımız yeni geldi vergi dairesinden', 'Mehmet bey emniyette terör şubesinden', "Arkadaşımız zaten savcıdır' diyerek yapıldı. Herkes bunu çok iyi anlar. O yüzden bunu yaparken de cebren aldığı parayı ibadet hissi ile yapıyorlar asıl kötü durum bu" dedi.

KAYYUM YARGIYLA İLGİLİ

Yıldız, seçim bölgesi Kayseri'de Yeni Şafak'ın da aralarında bulunduğu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Koza Grubu'na kayyum atanmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Yıldız şunları söyledi: "Yargıya intikal etmiş konuda çok fazla konuşulmuyor. Niçin falan şirketlere gidip de kayyum atanmıyor da oraya atanıyor. Siyasi iktidar değil, yargıyla ilgili bir konu."

SİLAH BIRAKTIRILMA SÜRECİ BAŞLAMIŞTIR

Tek başına iktidarın hamlelerinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Yıldız, "15 Nisan 2015'te silahlar bırakılsaydı çözüm süreci hedefine ulaşılmıştı. Silahlar bırakılmadığı için bu yetersizlik olarak değerlendirildi. Biz yeterince bunu ister akil insanlar yapısı isterse biz anlatamadık. Çözüm süreci bu yörelerde acaba bir zafiyet noktası mıdır? Çözüm sürecinde silahların bıraktırılması süreci başlamıştır. Ya olacaktır ya olacaktır silahların bırakılması. Operasyonların devam edecek olması geri adım atılmaması vatandaş tarafından sahada anlaşıldı" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum