Spora Teşvik ve Motive İşte Böyle Olur

WRF Dünya Rafting 2. Başkanı ve Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Raftingden Sorumlu As Başkan Fikret Yardımcı 4 yaşındaki en genç Raftingciye ilk kupasını kendi elleriyle verdi.

Spora Teşvik ve Motive İşte Böyle Olur
28 Şubat 2018 - 15:32

Spor yapmanın öncelikli nedeni sağlıklı olmak daha sonra da başarı elde ederek ilçeye, bölgeye ve ülkeye milli formayla destek vermek olmalı diye düşünenlerden olan WRF Dünya Rafting 2. Başkanı ve Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Raftingden Sorumlu As Başkan Fikret Yardımcı

Sporu her zaman uzun vadeli olarak düşündüğünüz takdirde sonuç alabilirsiniz mantığı ve ağaç yaşken eğilir ata sözünden yola çıkarak genç sporcuları bakın ne şekilde teşvik ediyor.

Rafting camiasında birçok başarıya imza atan kariyerinde Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları elde eden, binlerce sporcu, antrenör ve hakem yetiştiren Yardımcı genç nesillerin spora olan sevgisini arttırma adına öyle bir jest yaptı ki. İşte bir başkan gerektiğinde bir çocukla çocuk olmalı kelimesine örnek teşkil etti.

Başkan Yardımcı henüz 4 yaşındaki Ilgın Navdar ve 13 yaşındaki ablası İdil Navdar’a Rafting camiasının en genç üyeleri olarak kupa hediye ederek kendilerini spora teşvik etti.

Bu anlamda; Hareketsizlik ve pasif yaşam tarzı, vücut kas kitlesinde azalmaya, metabolizma hızında yavaşlamaya yol açar. Bu iki durumun sonucunda da dahili rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Vücut yağ oranında da yükselmeler meydana gelebilir. Uzmanlar bu tür durumlarda sporun ne denli faydalı bir aktivite olduğuna her daim dikkat çeker. Ülkemizde sporu şişmanken, zayıflamak, yaşlılıkta ise kasların hareket kabiliyetlerini unutmaması için yapıldığına inanılıyor.

Oysa spor yeri geldiğinde. Elde edilen başarı sonucunda bir sınıfı, okulu, ilçeyi, toplumu hatta ülkeyi kenetleyebilecek, coşku ve birlik beraberliği sağlayacak bir unsur olarak gün yüzüne çıkabilir. Geçmişte nice milletler sportif faaliyetler ve başarılarla kendilerine yön vermiş ve yön de vermekte. Bu anlamda sporla uğraşan nesiller için yatırımlarımızı genç kuşaklara ivedilikle aşılmalı ve teşvik etmeliyiz. Tıpkı Fikret Başkanın kupa jesti gibi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum