Saadet Partili Başkan Yıldırım: Ak Parti'den Teklif Almadım. 2019'da Aday Olursam....

Saadet Partisi'nin Rize’deki tek belediye başkanı olan Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, AK Parti’ye katılması yönünde bir davet almadığını belirterek, 2019’da adaylığı halinde yeniden Saadet Partisi’nden aday olacağını söyledi.

Saadet Partili Başkan Yıldırım: Ak Parti'den Teklif Almadım. 2019'da Aday Olursam....
26 Kasım 2017 - 15:32 - Güncelleme: 28 Kasım 2017 - 09:43

Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, 3,5 yıllık belediye başkanlığı döneminde kısıtlı bütçelerle büyük işler başardığını belirtti. Başkan Yıldırım, 2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday olup olmayacağına henüz karar vermediğini ifade ederek, “Henüz seçime 1,5 yıl var. Başlamış hizmetlerimin devam etmesi için vatandaşlarımızın bir kez daha aday olmam yönünde büyük istekleri var” dedi.

Başkan Yıldırım, kendisinin AK Parti’ye geçeceği yönünde iddiaları kendisinin de duyduğunu belirterek, “Bana bugüne kadar böyle bir teklif gelmedi. Benim de AK Parti’ye geçme konusunda bir isteğim yok. Partim bugüne kadar hep arkamda durdu. Bende partimden memnunum. Eğer 2019 seçimlerine girersem partimden girerim” diye konuştu.

Görev yaptığı 3,5 yılda atık su olarak 20 km atık su alt yapı ve üst yapı çalışmasını tamamladıklarını, 55km su borusu hattını depolarıyla yenilediklerini kaydeden Belediye Başkanı Yıldırım, “Şu an atık su ile ilgili arıtma tesisi yapıyoruz. İlçeye bağlı yolları iyileştirmek için alt yapı ve üst yapıları yeniledik. 16 bin 500 metreküp beton, 1200 ton asfalt döktük, 9500 metre küp taş duvar yaptık. Yeni yollar açtık. 9000 metre kare parke taşı döşedik” şeklinde konuştu.

kenan-yildirim-002.jpg

Başkan Kenan Yıldırım, ilçede bulunan lise binasının bozulduğunu ifade ederek, “Şu an ilköğretim okulunun üst katında lise öğrenimi devam ediyor. Yeni lise binası için yer tahsisi yaptık. Bu yerin kamulaştırma işlemi tamamlanın da programa aldırtacağız” dedi.

Belediyenin araç parkının yenilediğini ifade eden Yıldırım, “Araç parkımıza 3.5 yılda kepçe, 2 kamyon, vidanjör ve silindir aracı aldık. Belediye bütçesini mümkün olduğunca dikkatli kullanıyoruz. Bizden önceki borçların büyük kısmını ödedik. Kalan para ile ilçemize büyük hizmetler yaptık. Kendi dönemimden bir borçlanmamız yok” ifadelerini kullandı.

OSB Hayata Geçiyor

Kalkandere Aksu mahallesinde yapımına devam edilen Organize Sanayi Bölgesi için kendisinin de 30 dönüm arazı verdiğini belirten Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, “Ben o dönemde dernek başkanıydım. İlçeme bir hizmet gelecekti arazimizi verdik. Şu ana kadar 21 girişimciye OSB’de yer tahsisi yapıldı, 3 girişimci üretime başladı, birkaç tanesi yılbaşından sonra üretime başlıyor. 2018 yılı sonuna kadar tahminim bu girişimcilerimizin hepsi üretime başlar. Kalkandere’deki OSB’de büyük çoğunluğu bu bölgenin insanı çalışacak, burası işsizlere yeni bir iş kapısı olacak” dedi.

kalkanderede-yatirimlar-(1).jpgkalkanderede-yatirimlar-(2).jpgkalkanderede-yatirimlar-(3).jpg

Haber: İlyas Gür

YORUMLAR

  • 0 Yorum