Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kim Olacak?

Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kim Olacak?

Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kim Olacak?
15 Ocak 2016 - 13:27 - Güncelleme: 15 Ocak 2016 - 15:12

Rize Vali Yardımcısı ve Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şefik Aygöl’ün 1. Derece Kadrolu Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne atanması dolayısıyla gözler Genel Sekreterliğe kimin atanacağına çevrildi.

 

 

Daha Önce, Uzun Yıllar Bürokratlar Tarafından Yönetilen Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Son İki Dönemdir Mülki İdarecilerce Yönetiliyor. Son Olarak, Rize Vali Yardımcısı ve Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şefik Aygöl’ün Atanmasıyla Boşalan Göreve Kimin Geleceği İse Merak Konusu.

 

Vatandaş Bürokrat İstiyor!

Rizeliler, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin Artık Mülki İdare Amirlerince Değil de, Sadece Genel Sekreterlik Görevini Yürütecek Olan Bürokratlarca Yönetilmesini İstiyor. Hem Valilik, Hem de Genel Sekreterlik Görevinin Bir Arada Yürüten İsimlere Ulaşmanın Zorluğunu Yaşayan Rize’liler, Artık Sadece Genel Sekreterlik Görevini İcra Edecek Bürokratlara İhtiyaç Duyuyor.

 

Yaşaroğlu ve Kiraz Ön Planda!

Geçtiğimiz Hafta, Vekaleten Bu Görevi Yürüten Mehmet Nuri Gezmiş’in Görevinden Alınmasıyla Birlikte Boşalan Genel Sekreterlik Görevi İçin, 30 Yıldır Rize Merkez ve İlçelerinde Özel İdare Ailesi İçerisinde Yer Alan, Eski Ardeşen Özel İdare Müdürü ve Mevcut Fındıklı Özel İdare Müdürü Dursun Yaşaroğlu ile Eski Pazar Belediye Başkan Yardımcısı ve Mevcut İş-Kur İl Müdürü Hasan Kiraz’ın İsimleri Ön Plana Çıkıyor.

 

Yaşaroğlu, 30 Yıllık Bir Özel İdare Tecrübesi Bulunması ve Bu Alanda Yaptığı Başarılı Çalışmalarla Ön Plana Çıkarken, Kiraz İse Rize İş-Kur da yaptığı başarılı çalışmalarla Ön Plana çıkıyor.

 

Mülki Amir Olursa?

Bir Diğer Senaryo da, Mülki İdarecinin Bu Göreve Atanması. Şayet, Bu Önemli Göreve Bir Mülki İdareci Atanacaksa, Bu İsmin de Güneysu Kaymakamı İhsan Selim BAYDAŞ Olacağı Öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum