Rize'deki "Kaybolmuş Kültürler ve Çevre Projesi" Sona Erdi

16 Eylül - 16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ve İçişleri Bakanlığı ile Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen “Kaybolmuş Kültürler ve Çevre Projesi” sona erdi.

Rize'deki "Kaybolmuş Kültürler ve Çevre Projesi" Sona Erdi
27 Ekim 2018 - 11:09

Geniş kapsamlı bir şekilde ilerleyen projenin ilk etabında gençlere bağımlılık konusunda eğitim verilerek, her türlü bağımlılık konularında gençler bilgi sahibi edildi.

Rize Halk Sağlığı Psikolog Güneş Süer tarafından verilen eğitimde Süer, “Bağımlılık insanlık için ayrı bir tehlike olarak görülmektedir. Bu doğrultuda yapılan çalışmalar kapsamında insanların bağımlılık konusunda bilgilendirmek için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bu anlamda bağımlılık sadece uyuşturucu ve türevleri değildir. Teknoloji bağımlılığı’ da günümüzde gençlerin ve büyüklerin korkulu rüyası haline gelmiştir." diye konuştu.

rize’deki-“kaybolmus-kulturler-ve-cevre-projesi”-sona-erdi--(1)-001.jpg

‘’ESKİ ÇOCUK OYUNLARI BÜYÜKLER TARAFINDAN OYNANDI’’

Proje kapsamında yapılan diğer bir etkinlikte eski çocuk oyunları büyükler tarafından oynandı. Oyunlar arasında met değnek, yakan top ve bilye dizme oyunları yetişkinler tarafından severek oynandı. Oldukça yoğun bir katılımla oynanan oyunların ardından, Rize Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı tarafından katılımcılara balık oltası dağıtıldı. Oltaları İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ve Sivil Toplumla İlişkiler Rize İl Müdürü Timur Kaptan Arslan katılımcılara dağıttı. Olta ve oyunların ardından gelen misafirlere yemek ikramında bulunuldu.

Programın ardından bir konuşma yapan Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Timur Kaptan Arslan, “Amacımız derneklerin faaliyet alanlarının genişlemesi ve daha çok etkinlik yapmaları için onları desteklemek. Bu doğrultuda İçişleri Bakanlığı ve Genel Müdürlüğümüzün desteklediği projelere bizlerde katılım sağlıyoruz. Bu anlamda dernekler aldıkları destek kapsamında güzel etkinlikler yapıyorlar. Bundan sonraki süreçte çalışmalarımız daha güçlü bir şekilde devam edecektir. Elimizden geleni yapıp daha güçlü bir şekilde derneklerimizin yanında olacağız,’’ dedi.

rize’deki-“kaybolmus-kulturler-ve-cevre-projesi”-sona-erdi--(2).jpgrize’deki-“kaybolmus-kulturler-ve-cevre-projesi”-sona-erdi--(3).jpgrize’deki-“kaybolmus-kulturler-ve-cevre-projesi”-sona-erdi--(4).jpgrize’deki-“kaybolmus-kulturler-ve-cevre-projesi”-sona-erdi--(5).jpgrize’deki-“kaybolmus-kulturler-ve-cevre-projesi”-sona-erdi--(6).jpgrize’deki-“kaybolmus-kulturler-ve-cevre-projesi”-sona-erdi--(7).jpgrize’deki-“kaybolmus-kulturler-ve-cevre-projesi”-sona-erdi--(8).jpgrize’deki-“kaybolmus-kulturler-ve-cevre-projesi”-sona-erdi--(9).jpgrize’deki-“kaybolmus-kulturler-ve-cevre-projesi”-sona-erdi--(10).jpgrize’deki-“kaybolmus-kulturler-ve-cevre-projesi”-sona-erdi--(11).jpgrize’deki-“kaybolmus-kulturler-ve-cevre-projesi”-sona-erdi--(12).jpgrize’deki-“kaybolmus-kulturler-ve-cevre-projesi”-sona-erdi--(13).jpgrize’deki-“kaybolmus-kulturler-ve-cevre-projesi”-sona-erdi--(14).jpgrize’deki-“kaybolmus-kulturler-ve-cevre-projesi”-sona-erdi--(15).jpgrize’deki-“kaybolmus-kulturler-ve-cevre-projesi”-sona-erdi--(16).jpgrize’deki-“kaybolmus-kulturler-ve-cevre-projesi”-sona-erdi--(17).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum