Rize'de Yılın İlk Karı Yağdı, Yay­la­cı­lar Kara Ya­ka­lan­dı

Çam­lı­hem­şin’de 2 bin 300 ra­kım­lı Yu­ka­rı Kav­run Yay­la­sı’nda sabah sa­at­le­rin­de baş­la­yan kar ya­ğı­şı va­tan­daş­la­rı şaş­kı­na uğ­rat­tı.

Rize'de Yılın İlk Karı Yağdı, Yay­la­cı­lar Kara Ya­ka­lan­dı
10 Ekim 2015 - 11:31

Rize’nin Çam­lı­hem­şin il­çe­si Yu­ka­rı Kav­run Yay­la­sı bu sabah beyaz örtü ile kap­lan­dı. Kar sürp­ri­zi ya­şa­yan yay­la­cı­lar hay­van­la­rı­nı yay­la­dan in­dir­me­ye baş­la­dı.

YAY­LA­CI­LAR HA­ZIR­LIK­LA­RA BAŞ­LA­DI

Çam­lı­hem­şin il­çe­si­ne 29 ki­lo­met­re uzak­lık­ta­ki 2 bin 300 ra­kım­lı Yu­ka­rı Kav­run Yay­la­sı’nda sabah sa­at­le­rin­de kar ya­ğı­şı baş­la­dı. Be­ya­za bü­rü­nen yay­la­da kar ka­lın­lı­ğı yer yer 5 san­ti­met­re­yi aştı, yay­la­cı­lar kar ya­ğı­şı ile göç için ha­zır­lık­la­ra baş­la­dı. Kimi yay­la­cı­lar hay­van­la­rı ile ilçe mer­ke­zi­ne doğru yola ko­yu­lur­ken, ki­mi­le­ri de üzeri kar ile kap­la­nan ot­la­rı kam­yon­la­ra yük­le­di. Bazı va­tan­daş­lar­da kar üze­ri­ne 8 Ekim ta­ri­hi­ni ya­za­rak fo­toğ­raf çekti.

VA­TAN­DAŞ­LAR ŞA­ŞIR­DI

Sabah kal­kın­ca kar ya­ğı­şı ile kar­şı­laş­tık­la­rı­nı be­lir­ten yayla sa­kin­le­ri, “Kar erken geldi. Bir­kaç gün ön­ce­si­ne kadar hava iyiy­di. Ancak hava dün so­ğu­du, bu sabah karla uyan­dık. Yem­ye­şil yay­la­yı beyaz gör­mek de güzel” de­di­ler.

EKİPLER UYAR­DI

Bu arada, Ri­ze-Er­zu­rum kara yolu üze­rin­de­ki 2 bin 640 rakım Ovit Dağı ge­çi­din­de de kar ya­ğı­şı baş­la­dı. Ka­ra­yol­la­rı ekip­le­ri sü­rü­cü­le­re dik­kat­li ol­ma­la­rı ko­nu­sun­da uya­rı­da bu­lu­nu­yor.

YÜK­SE­KO­VA’DA DA KAR BAS­TIR­DI

Öte yan­dan Hak­ka­ri’nin Yük­se­ko­va il­çe­sin­de de yak­la­şık bir haf­ta­dır et­ki­li olan yağ­mur ve rüz­gar­lı hava, Yük­se­ko­va’nın do­ğu­sun­da yer alan Cilo sı­ra­dağ­la­rın­da gece ye­ri­ni kar ya­ğı­şı­na bı­rak­tı. 4 bin 135 metre yük­sek­li­ğin­de­ki Cilo Dağ­la­rı’nın zir­ve­le­ri kar ya­ğı­şı ile bir­lik­te be­ya­za bü­rün­dü. Va­tan­daş­lar, Cilo dağ­la­rı­na bu yıl karın erken yağ­dı­ğı­nı be­lir­tir­ken, dağ­lar­da­ki koyun sü­rü­le­ri de sağuk hava yü­zün­den dağ­lar­dan ova­la­ra doğru in­me­ye baş­la­dı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum