Rize'de Kovid-19 Nedeniyle Apartman ve Site Yöneticileri ile Muhtarlar İçin Yeni Kararlar

Rize’de şehir ve ilçe merkezlerinde bulunan tüm site ve apartman yöneticilerinin Kovid pozitif hasta ve temaslılarını günlük olarak evlerinde takip etmesi kararı alındı.

Rize'de Kovid-19 Nedeniyle Apartman ve Site Yöneticileri ile Muhtarlar İçin Yeni Kararlar
19 Ağustos 2020 - 14:43

Rize'de köy, mahalle muhtarları ve azaları ile apartman ve site yöneticileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pozitif hasta ve temaslılarının ev izolasyonuna uyup uymadıklarını kontrol edecekler.

Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, köy ve mahalle muhtarları ile şehir ve ilçe merkezlerinde bulunan tüm site ve apartman yöneticileri için karar aldı.

Rize Valiliği’nden yapılan açıklamada, kentte Kovid-19 vakalarının yayılma hızının artması üzerine süreci tamamen ve etkin şekilde kontrol altına alabilmek amacıyla 2 yeni karar alındığı belirtilerek, alınan kararlar şu şekilde:

“1- İlimiz genelinde tüm köyler ve şehir merkezi dışındaki mahallelerde tespit edilen Covid pozitif hasta ve temaslıları, mahalle/köy muhtarı ve gerekli gördüğü azalarca 14 gün boyunca, günlük olarak evlerinde izolasyona uyup uymadıkları kontrol edilecektir. Bu süreçte kendilerine verilecek denetim formunu eksiksiz doldurmaktan sorumludurlar. Karantina tedbirlerine uymayan/yerinde bulunmayan her bir vatandaş derhal 155,156 nolu telefonlara bildirilecektir.

2- İl genelinde şehir ve ilçe merkezlerinde bulunan tüm site/ apartman yöneticileri kendilerine Sağlık Müdürlüğünce verilecek eğitimin akabinde site/apartmanlarında bulunan tüm Covid pozitif hasta ve temaslılarının günlük olarak evlerinde takip edecek, izolasyon kurallarına uyup uymadıklarını kontrol edeceklerdir. Bu mahallelerimizin muhtarları da özellikle site/apartman dışındaki müstakil konutlarda ikamet eden Covid pozitif ve temaslıların takiplerinden aynı şekilde sorumludurlar. Bu işlem sırasında kendilerine verilmiş olan formları eksiksiz olarak doldurmaktan sorumlu olup, karantina tedbirlerine uymayan/ yerinde bulunmayan her bir vatandaş derhal 155,156 nolu telefonlara bildirilecektir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum