Rize'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başladı

Rize'de kentsel dönüşüm amaçlı temel atma töreniyle düğmeye basıldı.

Rize'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başladı
29 Mayıs 2015 - 14:20

 

Rize'de kentsel dönüşüm amaçlı temel atma töreniyle düğmeye basıldı.
 

Düzenlenen temel atma törenine Vali Ersin Yazıcı, Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Nusret Bayraktar, Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Vali Yardımcıları Şefik Aygöl ve Turan Yılmaz, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut ile diğer ilgililer katıldı.

 

2012 yılında Rize'nin Yeniköy mahallesinde projelendirilen Timya Vadisi Kentsel Dönüşümü için aynı yıl konut ve arazi sahipleri ile anlaşılarak 7.8 hektar alan ve üzerindeki binalar kamulaştırılmıştı. Bugün düzenlenen temel atma töreni ile 7.8 hektar alan üzerinde planlanan 759 toplu konut, bir AVM ve bir cami inşaatının yapımına başlanıldı. Toplamda 135 bin 830 metrekare inşaat alanına sahip olacak projenin yaklaşık maliyeti 97 milyon 722 bin TL. Projenin 5 Kasım 2016 tarihine kadar tamamlanması öngörülüyor.

 

 

Temel atma törenleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut'un açılış konuşması ile devam etti. Törende sırasıyla; Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar ve Hayati Yazıcı birer konuşma yaptı.

 

TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut konuşmasında; "Yerel yönetimlerle müştereken başlattığımız kentsel yenileme projeleri başarıyla devam etmektedir. Bugün temelini atacağımız hamam deresi kentsel dönüşüm projemizde bunlardan biridir." dedi.

 

Proje sahasında gerçekleştirilen törende konuşan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise; Sayın Cumhurbaşkanımız projeyi yakından takip etti bizlere vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda biz de hareket ettik dedi.

 

 

Rize Milletvekili Hasan Karal, "Bugün burada temelini atacağımız bu proje Rize'nin gelişmesine, büyümesine, değişmesine, dönüşmesine, Rize'mizin daha yaşanılır modern bin kent olması yolunda önemli bir zemin oluşturacaktır." dedi.

 

Türkiye'de yaşanılabilir kentlerin oluşturulabilmesi için yerel yönetimlerin çok önemli bir fonksiyon icra etmekte olduğunu belirten Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, "Biz de yerel yönetimlerden gelen Milletvekilleri olarak bu konulara azami hassasiyet ve destek verilmesi gerektiği konusunda 2002 yılından bu yana çalışmaları sürdürdük." dedi.     Törende konuşan Rize Milletvekili Hayati Yazıcı da, kentsel dönüşümün önce yapılanmasına ilişkin mevzuat elemesinin yapıldığını ve ardından uygulama süreçlerinin başlatıldığını söyledi.

  Vali Ersin Yazıcı ise, projenin Rize'de ilk ve örnek bir uygulama olduğunu ifade ederek, "Kentsel dönüşüm projeleri, insanlarımızın modern kentlerde sağlıklı, güvenilir konutlarda yaşayabilmesi için hayati derecede önemlidir.  Rize'nin modernleşmesine önemli bir katkısı olan Kentsel Dönüşüm Projesinin Rize'ye hayırlı olmasını diliyorum. " dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından Vali Ersin Yazıcı ve protokol mensupları hep birlikte butona basarak ilk harcı döktüler.


YORUMLAR

  • 0 Yorum