Rize"de Doğu Türkistan"a Destek Mitingi

Rize Kamu-sen , MHP ve Rize Gençlik platformunun Cumhuriyet Meydanında düzenlediği Doğu Türkistan mitinginde Çin askerlerinin yaptığı işkence kınandı.

Rize"de Doğu Türkistan"a Destek Mitingi
04 Temmuz 2015 - 14:58

Çin”in Doğu Türkistan bölgesinde Türkmenlere karşı yapılan baskı ve zülüm Rize Cumhuriyet Meydanında kınandı.

 

          Rize Kamu- Sen, MHP ve çeşitli STK ların katılımı ile Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde Çin aleyhinde sloganlar atıldı.  Kamu Sen Rize Temsilcisi Rifat Terzi basın açıklamasında “ Gözümüzden uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan”dan yükselen çığlıklar yüreklerimizi yakmaktadır, Ramazan ayında, Doğu Türkistan”da  millet kan ağlarken; bütün Dünya yine Kör, Sağır, Dilsiz; bu hayasız, alçakça zulmü seyretmektedir, Çin devleti yıllardır işgal etitği Doğu Türkistan”da sistematık kmatlıamlar gerçekleştirmektedir. Türkistan kan gölü haline gelmişken Hükümet , yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakarı savunucuları susmakta. Bir dönem sözde dünya liderliğine soyunup, sözüm ona dikkatörleri hizaya getirme peşinde koşanlar, milletin değerlerine oya tahvil etmek için “ Yeni Ocmnlıcı” kesilenler, dantelli kefenlerle yola çıkanlar neredesiniz? Haydı çıkın ortaya da bir ses verin Allah aşkına!

 

  

          Terzi açıklamasında “ Saltuk Buğra Han, Dilşad Sultan, Osman Batur, Kaşgarlı Mahmut, Yusuf Has Hacib, Ahmet Yüknek, Yusuf Alptekin hepinizden özür dileriz. Ata yurdumuza sahip çıkamadık. Her nedense işine g3elen her olayda ayağa kalkan batı işin içinde müslümanlar olunca yerinden kalkmıyor” dedi.

 

          Terzi açıklamasının son bölümünde “ Kürsüde aslan kesilen dünya lideri, gerçekler karşısında süt dökülmüş kedi mi oldun ?, Bir Türk olarak, sınırlarımız dışında kalan Doğu Türkistan”da yaşanan soykırım, Musul”da  Telafer”de ,Süriye”de  Türklerin yaşadığı bölgelerde yaşanan etnik temizlik ve dünyanın dört bir yanında  soydallarımızın yaşadığı zülüm, yüreklerimizi yakıyor. Dünyanın her yerinde Türk”e karşı girişilen bu saldırılar, tarihten Türk isminin silinmesi için çabalayan şer odaklarının planıdır. Mısır”da iç çatışmalada ölen bir çocuk için aylarca eylem yapıp, mitinglerde göz yaşı dökerken, Filistin için ayaklanıp, sokaklara dökülülürken, Türkmenlerin, uygur Türklerinin katlıamına sessiz kalanları şu mübarek günlerde vicdanları ile baş başa bırakıyoruz, Unutulmasın ki Doğu Türkistan”da ki Türkler Kobini”dekiler kadar insan, Filisten”de kiler kadar müsmüman”dır. Her çocuk hepimizin öz çocuğu kadar masumdur” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum