PKK'dan yeni taktik

Aldığı ağır darbelerle ne yapacağını şaşıran PKK cami ve evleri mühimmat deposu haline getirdi.

PKK'dan yeni taktik
22 Kasım 2015 - 18:13

Halen çatışmaların sürdüğü Diyarbakır'ın Sur mahallesindeki Kurşunlu Camii'nin yanı sıra Silvan'daki Hayırseverler Camii'nin de barınma amaçlı kullanılarak silah-mühimmat depolandığı tespit edildi.
Milliyet'in haberine göre; Kandil'in aldığı kararlar ve verdiği talimatlar sonrasında, Doğu ve Güneydoğu'da bir çok il ve ilçede güvenlik güçleriyle çatışan PKK'lı grupların farklı bir yöntem kullandıkları anlaşıldı.

Silah ve mühimmat

PKK'lıların barınmak ve silah-mühimmat depolamak için çatışma mahallerinde bulunan ibadethaneleri kullandıkları belirlendi.
Bu çerçevede; halen sokağa çıkma yasağı uygulanan Mardin'in Nusaybin ilçesinde 18 Ağustos günü yapılan operasyonda, Hacı Şemsettin Yuşma Camii'nde arama yapıldı.
Caminin müştemilat olarak tanımlanan bölümünde, 5 bidon içinde ve poşet içinde 250 kilogram, kablo düzenekli gübre ile desteklenmiş A-4 patlayıcı, 2 RPG-7 roketatar, 3 roketatar mühimmatı, 3 kaleşnikof silah, 1 tabanca, 31 molotof kokteyli ile bomba yapımında kullanılan malzemeler bulundu.

Kablo düzeneği

Muş'un Bulanık ilçesindeki bir operasyonda da, çatışma alanı içindeki bir caminin çevresinde 35 molotof kokteyli, 11 havai fişek, 3 kaleşnikof şarjörü, 100'e yakın mermi ile ele geçirilirken bir PKK'lı gözaltına alındı.
İstihbarat birimleri, çatışma-ların devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde barikatlar kurulu olan bölgedeki Kurşunlu Camii'nin yanı sıra Silvan'daki çatışmaların yaşandığı Hayırseverler Camii'nin, PKK'lılarca barınma, silah ve mühimmat depolama amaçlı kullanıldığı belirlendi.
Hendek kazıp barikat oluşturarak kurtarılmış bölgeler oluşturup özerklik ilan etme çabasında olan PKK'lı grupların, güvenli yapılar olması nedeniyle ibadethaneleri kullandığı belirtiliyor. İbadethanelerin çevresine hendek kazıp güvenlik güçlerinin müdahalesini zorlaştıran PKK'lı grupların bazı ibadethaneleri aynı zamanda karargah olarak da kullandıkları anlaşıldı. PKK'lı teröristlerin kullandığı ibadethanelerde özellikle el yapımı patlayıcılar, molotof kokteylleri ve kablo düzenekli patlayıcıların hazırlandığı ifade ediliyor.

Jetler PKK'nın kamplarını vurdu

Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı jetler, önceki akşam Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarına hava operasyonu düzenledi.
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Irak'ın kuzeyi Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk ve Kandil bölgelerindeterör örgütü PKK mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen sığınak ve barınma alanları ile ikmal noktaları, düzenlenen hava operasyonuyla tam isabetle imha edildi. Önceki gece 23.00-02.00 saatlerinde gerçekleştirilen operasyona, 12 F-16 ve 10 F-4 2020 savaş uçağı katıldı, 23 hedef vuruldu.

Güvenlik güçleri Şırnak ile Silopi'de, PKK'lı teröristlerce kazılan hendeklerin kapatılması ve barikatların temizlenmesi amacıyla bazı mahallelerde operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sırasında teröristler güvenlik güçlerine uzun namlulu silah ve el yapımı patlayıcılarla saldırdı. Operasyonlarda Şırnak'ta 6, Silopi'de 3 terörist öldürüldü.

Yüksekova'da PKK'lılarca kazılan hendek ve kurulan barikatların kaldırılması için operasyon başlattı. Güvenlik güçlerine saldıran 2 PKK'lı öldürüldü.
Nusaybin'de uygulanan sokağa çıkma yasağının 15 mahalleden 11'inde dün 16.00'ya kadar geçici olarak kaldırılmasıyla, bu mahallerdeki vatandaşlar 9 gün sonra sokağa çıktı. Mahalle sakinleri gıda ihtiyaçlarını karşılamak için gittikleri fırın, market ve manavların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Bitlis'in Güroymak İlçesi'ne bağlı Kekliktepe Köyü yakınlarında jandarmanın yaptığı aramalar sırasında 60 kilo patlayıcı bulundu.
Mardin'in Dargeçit ilçesinde, bomba yüklü bir kamyonetin ilçede seyir halinde olduğuna ilişkin ihbarı değerlendiren Terörle Mücadele Şubesi ekipleri aracı takibe aldı. Yaşanan kovalamacının ardından, Bahçebaşı Mahallesi Seyit Ahmet Sokak'ta terk edilmiş halde bulunan kamyonette yapılan incelemede, kasasındaki bidonlar içinde patlayıcı olduğu belirlendi. İçerisinde yaklaşık 300 kilo patlayıcı olduğu değerlendirilen kamyonet kontrollü şekilde infilak ettirildi.

Evi mevzi yapmışlar

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir evi mevzi gibi kullandığı belirlenen teröristlerce evin duvarlarına açılan mazgaldan uzun namlulu silahlarla Diyarbakır Caddesinden geçen polis araçlarına ateş açıldığı, bazı kurşunların elektrik direğine isabet ettiği ortaya çıktı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum