Muhtarlar Gününüz Kutlu Olsun

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tüm yurt genelinde olduğu gibi Rize’nin Ardeşen İlçesinde de İlçe Kaymakamlığı, İlçe Belediye Başkanlığı ve Muhtarlar Dernekleri tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

Muhtarlar Gününüz Kutlu Olsun
20 Ekim 2018 - 10:13 - Güncelleme: 20 Ekim 2018 - 13:14

Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olduğunu unutmamalıyız. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlarımız, milletimizin eli, gözü, kulağı konumundadır.

Devletimizin vatandaşlarımıza ulaşması noktasında her zaman en ön saflarda olan muhtarlarımız, halkımızın kendi içlerinden biri olarak her türlü sorun, sıkıntı ve taleplerini rahatlıkla ilettikleri temsilcileridir.

 

 

Bilindiği üzere, 19.10.2005 tarihinde Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim tüm yurtta Muhtarlar Günü olarak kutlanmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın aylık ve haftalık periyotlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarlarımızla bir araya gelmesi, bu müesseseye verilmesi gereken öneme en güzel örnektir.

 

 

Bu manada Rize’nin Ardeşen İlçesinde Muhtarlar Derneği bir dizi etkinlik düzenledi. İlk olarak İlçe Kaymakamlık önünde Atatürk heykeline çelenk sunulup, saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Heyet daha sonra ilçe erkanı ile birlikte Ardeşen İlçe Kaymakamlık toplantı salonunda Ardeşen İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz ve İlçe Belediye Başkanı Hakan Gültekin ile bir araya geldi. Toplantının ardından dağılan heyet akşam İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediyesi tarafından verilen resepsiyonda bir araya geldi.

 

Ardeşen’de yapılan çelenk sunma töreni ve akşam verilen resepsiyona İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, İlçe Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, Köy Muhtarlar Dernek Başkanı Maksut Çırakoğlu, Rize Muhtarlar Federasyon Üyesi Murtaza Özyanık, Mahalle Muhtarlar Dernek Başkanı Engin Hasanoğlu, ilçe protokol üyeleri, STK temsilcileri, oda başkanları, Ardeşen Köy ve Mahalle Muhtarlarının yanı sıra Tunca Muhtarları katıldı.

 

 

Başkan Gültekin Düzenlenen Muhtarlar Günü programı ile ilgili şu şekilde konuştu., Seçilerek göreve gelen Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekteler. Sayın Cumhurbaşkanımızın aylık ve haftalık periyotlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarlarımızla bir araya gelmesi, devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir. Öte yandan 19.10. 2015 yılından bu yana Başbakanlık genelgesiyle 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bu anlamda tüm muhtarlarımızın bu anlamlı günlerini en kalbi duygularımla kutlar nice hayırlı işler yapmalarını cenabı Allah’tan niyaz ederim.

 

































YORUMLAR

  • 0 Yorum