MUHTARIN İDDİALARI BOŞ ÇIKTI!

8 yılda 1 ay okula gittiği iddia edilen öğretmen hem geçici görevli çalıştığını hem de rapor ve ücretsiz izin kullandığını savundu.

MUHTARIN İDDİALARI BOŞ ÇIKTI!
29 Aralık 2015 - 12:22 - Güncelleme: 07 Ocak 2016 - 20:46

Trabzon’un Yomra İlçesi Özdil Mahallesi muhtarı Barış Hatipoğlu’nun gündeme getirdiği ‘Öğretmen 8 yıldır göreve gelmiyor’ iddialarının da asılsız olduğu iddia edildi!

Ü.K öğretmenin göreve başladığı Ocak ilköğretim okulunun kapanmasından sonra 11.12.2009 Yılında okulundan kadrosuyla Özdil’e geçtiği, ardından merkez’de görevlendirmeyle çalıştığı ortaya çıktı.

Ü.K öğretmenin 2013 yılında riskli hamilelik süreci nedeniyle göreve devam edemediği doğum öncesi ve doğum sonrası izinlerini kullandığı  sonraki süreçten 2016 yılının Haziran 15’ine kadar ücretsiz izinli olduğu bilgisine ulaşıldı.

Ü.K öğretmenin Milli Eğitim yetkililerine sunduğu savunmasında ise bugüne kadar yasal olmayan hiçbir adım atmadığını bildirdi.

İşte o savunmanın özeti:

‘19.12.2015 tarihinde, İHA kaynaklı hakkımda çıkan yerel ve ulusal basına ayrıca sosyal medyada paylaşılan haber asılsız ve hiçbir yasal dayanağı olmayan bir haberdir. Haberin başlığından, içeriğine kadar verilen bilgiler yanlıştır. Haberde bahsi geçen Özdil İlköğretim Okulu’na 11.12.2009 yılında; kadromun bulunduğu okulun kapanması ve taşımalı eğitim ile Özdil İ.Ö.O taşınması ile kadrom bu okula alınmıştır. Naklim alındığı tarihte öncesinde ek valilik oluru ile görevlendirildiğim bir okulda çalışmakta idim. 2010-2011 ve 2011-2012 Eğitim-Öğretim dönemlerinde de yine aynı şekilde valilik oluru ile çeşitli okullarda görevlendirilme ile çalıştım. Görevlendirme ile çalıştığım bu sürelerde Özdil İ.Ö.O’nda yine valilik oluru ile görevlendirilen öğretmenler çalışmış. Haberde bahsi geçtiği gibi derslere okul müdürü ve müdür yardımcısı girmemiştir. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında hekim raporlarıyla belgelendiği üzere, hamileliğimde düşük tehlikesi olduğu için hiçbir şekilde çalışamadım.

Doğum öncesi ve doğum sonrası ücretsiz izinlerimden sonra; yasaların bana vermiş olduğu 2 yıllık doğum sonrası iznimi; ardından da 1 yıllık memuriyet ücretsiz iznimi kullanıyorum. Sayın Hatipoğlu’nun söylediği gibi ne keyfiye görevi terk etme, ne ücret alma ne öğrencilerin mağduriyeti söz konusu değildir. Geçici görevlendirme ile çalışan tek öğretmen değilim ve ayrıca illegal bir süreç de değildir. Yukarıda özetlediğim süreçlerin tamamı M.E.M ve Valilik kanalları ile onaylanmış belgelerle sabittir. Aşağıdaki belgede de Trabzon M.E.M’nün yazılı açıklaması ile durumum özetlenmiştir. Haberi yapan İHA’ya, hiçbir yasal dayanağı olmadan basına beni haber eden Sayın Barış Hatipoğlu’na, bu sosyal medya aracılığı ile yayınlanan kişilere; bu asılsız habere hakaret boyutunda, psikolojik şiddet içeren yorum sahiplerine maddi-manevi tazminat davası açtığımı beyan ederim.’

YORUMLAR

  • 0 Yorum