Market saldırısında 15 rehineyi Müslüman genç kurtardı

Fransa'da gerçekleşen market saldırısında rehinelerden 15 kişiyi, markette çalışan bir Müslüman gencin kurtardığı ortaya çıktı.

Market saldırısında 15 rehineyi Müslüman genç kurtardı
11 Ocak 2015 - 17:46

Fransa'da Amedy Coulibaly adlı silahlı saldırgan, Cuma günü bir Yahudi marketine silahlı saldırıda bulundu. Saldırgan marketteki müşterileri rehin almıştı. Polis yaptığı operasyonla saldırganı ölü olarak ele geçirirken, rehinelerden de 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Market saldırısıyla ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. Operasyon sırasında markette çalışan Lassana Bathily isimli Müslüman bir genç, kendisi ile birlikte market bodrumuna kaçan aralarında bir bebeğin de bulunduğu yaklaşık 15 kişiyi market dondurucusuna saklayarak kurtardı.

DONDURUCUDA SAKLADI

BFM Televizyonunun haberine göre Malili genç, dondurucunun fişini çekip bodrumun lambasını kapattıktan sonra içerideki insanlara sakin olmalarını ve orada beklemelerini söyledi. Ardından da yukarıya çıktı.

 

KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

Dışarıda saldırganlardan biri olarak zannedilip gözaltına alınan genç 1.5 saat sonra serbest bırakıldı. Rehine eylemi sona erip saldırgan öldürüldükten sonra dondurucudan dışarı çıkan müşterilerin bazıları Bathily’in yanına geldi ve ona teşekkür etti. Fransa'da durumun anlaşılmasından sonra Lassana Bathily sosyal medyada kahraman ilan edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum