Kurban bayramı tatili için açıklama geldi!

Kurban bayramı tatili için açıklama geldi!

Kurban bayramı tatili için açıklama geldi!
10 Ağustos 2017 - 09:02

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş bayram tatili hakkında açıklamarda bulundu. Bakan Zeybekci "Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç var" derken, Numan Kurtulmuş, “Bu konu Bakanlar Kurulu’na gelmedi." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kurban Bayramı tatili ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

 “TATİLDEN ÇOK ÇALIŞMAYA İHTİYAÇ VAR”

Ekonomi Bakanı Zeybekci, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Görüşmede basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Zeybekci, Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasıyla ilgili soruya, Turizmi destekler mi? Destekler. Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya, üretmeye, ithalat yapmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan bununla ilgili alınacak olan kararlara da saygı duyarız” cevabını verdi.

 Bayram tatili şuan dört gün. 31 Ağustos Arife günü de çalışanlara tam gün izin verilirse altı gün olacak. Çünkü bir gün öncesi 30 Ağustos Zafer Bayramı da resmi tatil.

  Arife gününün tam gün tatil ilan edilmesi durumunda oluşacak tablo

  VATANDAŞ VE TURİZMCİLER 10 GÜN OLMASINI BEKLİYOR

 Turizmcilerin ve vatandaşın beklentisi ise 28-29 Ağustos Pazartesi ve Salı günleri ile 31 Ağutos Arife gününün de tam gün tatil ilan edilmesi. 30 Ağustos, Zafer Bayramı olduğu için hali hazırda resmi tatil. Böylece 26 Ağustos Cumartesi gününden itibaren 5 Ağustos Salı gününe kadar 10 günlük bir tatil gündeme geliyor.

 10 gün tatil ilan edilmesi durumunda oluşacak tablo Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kırgızistan Başbakanı Soroonbay Ceenbekov ile Sütlüce Parkı’na yapılan Manas Heyleki’nin açılışı sırasında, Kurban Bayramı tatiliyle ilgili sorulan soruya verdiği yanıtta, “Bu konu Bakanlar Kurulu’na gelmedi. Bakanlar Kurulu’na gelirse konu konuşulur. Türkiye için en hayırlısı neyse o karar verilir” açıklamasında bulundu.

 Bakanların söylemleri ‘Bu açıklamaları Hükümetin uzun tatil konusu hakkında düşüncelerinin bir sinyali mi?’ sorusunu akıllara getirdi.

 GÖZLER BAŞBAKAN’DA

Kurban Bayramı tatili hakkında bakanlardan gelen bu açıklamaların ardından gözler Başbakan Binbali Yıldırım’a çevrildi. En yetkili ağızdan yapılacak olan açıklamayı beklemeye başlayan milyonlarca vatandaş, tatil planını Başbakan’dan gelecek habere göre belirleyecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum