Karadenizli esnaf Türk lirasına sahip çıkıyor

Trabzon, Ordu ve Giresun'da bazı esnaf, döviz karşısında değer kaybeden Türk lirasına sahip çıkmak adına çeşitli uygulamalar hayata geçirdi.

Karadenizli esnaf Türk lirasına sahip çıkıyor
04 Aralık 2016 - 12:33 - Güncelleme: 04 Aralık 2016 - 12:48

Trabzon'daki dükkanında, yüzlerce çeşit Sürmene bıçağı satan Atakan Berk, AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dövizi olanların parasını altına ve TL'ye dönüştürmeleri yönündeki çağrısından etkilendiğini söyledi.

 

Berk, 15 Temmuz darbe girişiminde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına uyduğunu belirterek, "Vatandaşı sokağa çağırdığında biz de çıktık. Burada tank yoktu belki ama biz de elimizden geleni yapmaya çalıştık. Şimdi de Cumhurbaşkanımız, 'dolar bozdurun, altına yatırım yapın.' deyince, ben de ne yapabilirim diye düşündüm." dedi.

Bunun üzerine, "500 dolar bozdur, bıçağın bizden hediye olsun" kampanyası başlattığını anlatan Berk, "Vatandaşlarımız iki gün içinde yaklaşık 5 bin dolara yakın dövizi Türk lirasına çevirdiklerini gösteren makbuzla geldiler. Bu vatandaşlarımıza piyasa değeri yaklaşık 60 lira olan el yapımı Sürmene bıçağı hediye ettim. Bu sayede küçük esnaf olarak biz de elimizi taşın altına koymuş olduk." diye konuştu.

Atakan Berk, doların yanı sıra avro bozduran vatandaşlara da bıçak hediye ettiğini söyledi.

 

A.Ö

YORUMLAR

  • 0 Yorum