İYİ Parti Toplantısında Skandal: Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin "Şeytan" Güneysu İçin "Şeytanın Yuvası" Şeklinde Bağrıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Güneysu aday tanıtım toplantısında skandal yaşandı. Güneysu Belediye Başkanı Adayı açıklandığında bir partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baba ocağına atıfta bulunarak “Şeytanın Yuvasından Geliyor” diye bağırdı.

İYİ Parti Toplantısında Skandal: Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin "Şeytan" Güneysu İçin "Şeytanın Yuvası" Şeklinde Bağrıldı
18 Ocak 2019 - 16:01

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında aralarında Rize ve Güneysu Belediye Başkan Adayının da bulunduğu başkan adaylarını açıkladı. Akşener’in Güneysu Belediye Başkan Adayı Sefer Özer’i açıkladığı sırada bir partilinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Güneysu için “Şeytanın Yuvasından Geliyor” diye bağrıldığı yönündeki görüntüler ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Şeytan”, Güneysu için “Şeytanın yuvası” şeklinde skandal bağrışma yaşanan grup toplantısında bu kişinin Rize veya Güneysu teşkilatından olduğu tahmin ediliyor.

İYİ Parti Rize İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık, olay53’e yaptığı açıklamada, Rize’nin evladı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik bu tür bir şeyi kesinlikle kabul etmeyeceklerini ifade ederek, bağıran kişinin tespit edilme çalışmalarının başladığını kaydetti.

Özyanık, açıklamasında, “Sayın Cumhurbaşkanımız Rize’nin evladıdır. Hem Cumhurbaşkanımız olması hem de Rize’nin evladı olması dolayısıyla böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmiyoruz. İYİ Parti olarak kin, nefret, hakaret, ötekileştirici, ayrıştırıcı söylemleri hiçbir şekilde kabul etmiyor ve grup toplantısında bağıran kişiyi tespit etme çalışmalarımızı başlattık. Tespit edildikten sonra da parti tüzüğümüz ne gerektiriyorsa bu kişi için o işlem uygulanacaktır.” diye konuştu.

aysegul-ozyanik.jpg
Kaynak:Olay53

YORUMLAR

  • 0 Yorum