Çilek ve Uludağ Üniversitesi'nden İşbirliği

Çilek, mesleki eğitime destek vermek amacıyla Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu (MYO) ile işbirliği yaparak sektöre geleceğin profesyonellerini kazandırmaya yardımcı olacak.

28 Mayıs 2014 - 09:57

Çilek, mesleki eğitime destek vermek amacıyla Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu (MYO) ile işbirliği yaparak sektöre geleceğin profesyonellerini kazandırmaya yardımcı olacak.

Çilek açıklamasına göre, Şirket, gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde mesleki eğitim bursu, üretim tesislerinde uygulamalı ders, çalışma atölyesi ve staj gibi birçok imkan sağlayacak.

Çilek Mobilya Genel Müdürü Muzaffer Çilek ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek tarafından imzalanan protokol kapsamında, İnegöl MYO Mobilya ve Dekorasyon programında nitelikli elemanlar yetiştirilmesi için 4 yıl boyunca 20 öğrenciye burs verilecek. Ayrıca, İnegöl MYO Mobilya ve Dekorasyon, Makine, Muhasebe ve Dış Ticaret Programlarında öğrenim gören öğrencilere belirlenen kontenjan dahilinde staj olanağı sağlanacak.

Öğrencilere fabrikada eğitim fırsatı da sunacak olan Çilek, 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin endüstriye dayalı uygulamalı  "İşyeri Eğitimi I" ve "İşyeri Eğitimi II" derslerinin, belirlenen kontenjan dahilinde 33 bini kapalı olmak üzere toplam 212 bin metrekarelik alanda ve Avrupa Birliği standartlarında hizmet veren üretim tesislerinde yapılabilmesi için olanak sağlayacak.

Çilek, İnegöl MYO yerleşkesinde bulunan 1.000 metrekarelik tek katlı kapalı alanın tadilatını da üstlenirken, bu alanı uygulama atölyesi olarak Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencilerinin kullanımına sunacak. Bunların yanında, fabrikanın mevcut üretim modeli olan "Yalın Üretim" sisteminin bu yeni atölyede de uygulanması için makine parkı yerleşimi ve değer akış modelini uygulamaya yönelik teknik destek de verilecek.

Üniversite ise kendilerine sunulan desteğin karşılığı olarak, AR-GE çalışmaları kapsamında plastik, metal ve alaşım malzemelerinin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesinde ihtiyaç duyulan testler için mevcut olanak ile prosedürler çerçevesinde Uludağ Üniversitesi'nin Görükle Kampüsü'ndeki test ve laboratuvar imkanlarını kullanıma sunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çilek Mobilya Genel Müdürü Muzaffer Çilek, bugüne kadar yaşadığı çevre ve toplumun bir parçası olma bilinciyle çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, yapılan anlaşma sayesinde sektöre yetişmiş elemanlar kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Çilek, yapılan anlaşmanın özel sektör ve akademi işbirliği adına tüm detaylar düşünülerek hazırlandığını ve kapsamlı olduğunu vurgulayarak, "Umuyoruz ki buradan mezun olan öğrenciler ileride bizim yerlerimizi alarak daha güzel işlere imza atarlar. Burada eğitim alan öğrencilere destek olmak bizim için hayattaki her türlü başarının üzerindedir" değerlendirmelerini yaptı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de kurum olarak üniversite-sanayi işbirliğine verdikleri öneme dikkati çekerek, bu birlikteliğin her iki taraf için de verimli olmasını diledi.

Üniversitelerinin, bilgiyi sanayiye aktarıp ekonomik değere dönüştüren ve özel sektör mantığıyla çalışan Teknoloji Transfer Ofisi AŞ'yi hizmete açtığını hatırlatan Dilek, Çilek gibi mobilya sektörünün "öncü" kuruluşuyla bu kapsamda da önemli AR-GE projelerine imza atacaklarına inandığını dile getirdi. - İstanbul

YORUMLAR

  • 0 Yorum