Hasan sen Rize"de kal

Yeşil Yol eylemlerinin artması üzerine Başbakan Davutoğlu Rize Milletvekili Hasan Karal”ı arayarak “ Hasan sen Rize”de kal ve bu sorunu çöz “ talimatı verdi.

Hasan sen Rize"de kal
20 Temmuz 2015 - 13:48 - Güncelleme: 24 Temmuz 2015 - 14:12

Yeşil Yol eylemlerinin artması üzerine Başbakan Davutoğlu Rize Milletvekili Hasan Karal”ı arayarak “ Hasan sen Rize”de kal ve bu sorunu çöz “ talimatı verdi.

 

 Son zamanlarda  Çamlihemşin yaylalarında yapılan Yeşil Yol eylemleri üzerine Başbakan Davutoğlu Rize Milletvekili  Hasan Karal”ı arayarak bu sorunun çözülmesini istedi.

 

    Ağaç katlıamı ve Rize Valisi Ersin Yazıcı”nın “ 3-5 Çapulcu devleti engelleyemez”  sözlerinin ardından Ç.Hemşin yaylalarında başlatılan Yeşil Yol eylemleri son zamanlarda artması üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu Rize Milletvekili Hasan Karal”ı telefon ile arayarak “ Hasan sen Ankara”ya gelme, diğer vekiller gelsin, sen bu Yeşil yol meselesini çöz, benim de o vatandaşlara selamlarımı ilet” dediği öğrenildi.

 

    Vatandaş bilgilendirilmedi.

 

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Başbakan Ahmet Davutoğlu”nun talimatı üzerine Rize”ye kalarak Yeşil Yol eylemlerine katılan Rabia ( Havva ) Bekar”ın evine giderek yaşlı kadın ve eyleme katılan bazı kişiler ile 4 saat süren bir görüşme yaptı. Karal  Ağaç katlıamının olmayacağını Yeşil Yol”un amacının turizmi geliştirmek olduğunu  ve yaylaların sahil yollarına bağlantı yolu olduğunu ,hiç bir yaylanın kimsenin üzerine tapusu olmadığını Yeşil Yol yapımının bölge insanı için önemli olduğunu belirtti. Karal “ 4 saat süren görüşmeler sonunda Rabia Bekar ve yakınları ile Yeşil Yol konusunu konuştuk, elbette onların yol konusunda bilgilendirilmemesi büyük eksiklik, yol yapımından önce bu bilgileri bu köylülerimiz ile paylaşmamız gerekirdi, bu bizim eksikliğimiz ve Yeşil Yol konusunda halkımızı ve Bekar ailesini bilgilendirdim. Olumlu yaklaştılar ve bu konuları bilmediklerini söylediler. Ç.Hemşin ilçesi ve köylerinde yaklaşık 900 un üzerinde Sıt alanına müdahaleden dolayı dava sürmekte, onların da çekingeleri var” dedi.

    Mahkemeyi bekleyeceğiz

Mahkeme kararı ile yol yapım çalışmalarının durduğunu belirten Karal “ Yukarı Kavrun yaylası ile Samistal yaylası arasında ki yol yapım çalışmaları mahkeme kararı ile durdu, bu bölgede 1950 lerden beri gelen karşılıklı yayla sahiplerinin bir davası var, bu bölge halkı haklı olarak her iki yaylanın birbirlerine bağlanmasını istememekte, ancak konuşma ile bu konuyu çözüme ulaştırdık. Halkımızı bilgilendirdim ve sorunu tatlıya bağladık. Görüşmelerim sonunda Başbakanımızı bu konuda bilgilendirdim” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum