Dış Ticaret İstatistikleri

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Çiler: "Son aylarda gerçekleşen ihracat oranlarındaki büyük artışlar, üretim faaliyetleri kapsamında ne kadar önemli yol kat edildiğini hepimize göstermektedir"

Dış Ticaret İstatistikleri
01 Haziran 2014 - 04:04

Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, son aylarda ihracattaki büyük artışların üretim faaliyetlerinde kat ettikleri yolun önemini gösterdiğini bildirdi.

Çiler, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan Nisan 2014 Geçici Dış Ticaret İstatistikleri'ne göre ihracatın nisan ayında 2013'ün aynı ayına oranla yüzde 7,9 arttarak 13 milyar 449 milyon dolara yükseldiğini belirtti.

Aynı dönemde ithalatın yüzde 9,5 azalarak 20 milyar 662 milyon dolar olarak hesaplandığını ifade eden Çiler, anılan dönemde dış ticaret açığının yüzde 30,3 azalarak 10 milyar 356 milyon dolardan 7 milyar 214 milyon dolara gerilediğini kaydetti.

Çiler, dış ticaret istatistiklerini şöyle değerlendirdi:

"Son aylarda ihracat oranlarındaki büyük artışlar, üretim faaliyetleri kapsamında ne kadar önemli yol kat edildiğini hepimize göstermektedir. Özellikle üniversite-sanayi işbirliği ve eğitim seminerleri neticesinde üretime yönelik kalifiye eleman yetiştirilirken, aynı zamanda ticaret yapanlara gelişimi sürdürülebilir kılmak adına önemli imkanlar sağlamaktadır. Bugün ihracatta gerçekleşen yüzde 7,9'luk artış, kontrollü gelişim sürecinin varlığını ve pozitif etkilerini bizlere göstermektedir." - Kocaeli

YORUMLAR

  • 0 Yorum