Derepazarı TSM'den Kadınlara Ücretsiz Kanser Taraması

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Derepazarı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçede kadınlara yönelik ücretsiz kanser taraması yapıldı.

Derepazarı TSM'den Kadınlara Ücretsiz Kanser Taraması
09 Mart 2018 - 12:23

Rize'nin Derepazarı ilçesinde Derepazarı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Betül Ayça Yamak ile TSM Eğitim Hemşiresi Leyla Kurt tarafından düzenlenen ve TSM personelinin katkılarıyla gerçekleşen programda İl Sağlık Müdürlüğü KETEM ekiplerince, ilçede 30-65 yaş kadınlara yönelik ücretsiz kanser taraması ve bilgilendirmesi yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün tahsis ettiği KETEM aracı ve ekibiyle kadınlara yönelik ücretsiz kanser taraması (momografi, simir testi) ve gaitada gizli kan tahlili (GGK) testi yapıldığı ilçede, 50’den fazla kadın bu hizmetten faydalandı.

Program çerçevesinde ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla da etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte slayt gösterisi ve mini konser yer alırken programa katılan kadınlarla kadın çalışanlara karanfil verildi.

derepazari-tsm’den-kadinlara-ucretsiz-kanser-taramasi-1.jpgderepazari-tsm’den-kadinlara-ucretsiz-kanser-taramasi-2.jpgderepazari-tsm’den-kadinlara-ucretsiz-kanser-taramasi-3.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum