Demirtaş'la polis işte böyle tartıştı! / Video

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu HDP heyetinin, sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Cizre'ye yürüyüşünde gerginlik yaşandığı iddia edilen bir video bugün çeşitli haber sitelerinde yayınlandı. Ancak işin aslının haberlerde anlatıldığı gibi olmadığı sonradan ortaya çıktı.

Demirtaş'la polis işte böyle tartıştı! / Video
10 Eylül 2015 - 19:48 - Güncelleme: 10 Eylül 2015 - 19:56

Geçtiğimiz yerel seçimlerde Ceylanpınar'da seçimi AK Partili adaya karşı kaybeden HDP'liler oyların çalındığı iddiasıyla şehirde gerginlik çıkardı. Ceylanpınar'daki olaylara destek vermek için yola çıkan Selahattin Demirtaş önderliğindeki HDP heyeti Viranşehir'de güvenlik güçlerinin engellemesiyle karşılaştı. Engellemeyi provokasyon aracı olarak kullanmaya karar veren Demirtaş ve arkadaşları tartışmayı videoya çekerek Facebook'ta asker ve polis bize hakaret etti saldırdı diye yayınladı. Dönemin Viranşehir Emniyet müdürü Selami Ermiş'in İçişleri Bakanlığı'nın kararını tebliğ etmesine rağmen polemiğe giren yola devam etmek isteyen Demirtaş Müdür Ermiş'ten ağzını payını böyle aldı:

Demirtaş, "Anayasa'da seyahat özgürlüğü var" diyerek yürüyüşün engellenemeyeceğini söylerken, polis İçişleri Bakanlığı'nın genelgesini göstererek yürüyüşe izin verilemeyeceğini söyledi. Tartışma sırasında Demirtaş, polise "Burada genel başkanın konvoyunu durdurup gaz sıkamazsın. Sıkarsan Türkiye'yi karıştırmaya niyetin var demektir. Senin demek kirli çetelerle bir şeyin var. Biz bunu anlıyoruz" dedi. Polis de bu sözlere karşılık Demirtaş'a "Ben burada devleti temsil ediyorum. Kirli çete sensin!" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum