CHP Rize'de Beklenen Gelişme Yaşandı

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya CHP MKYK toplantısı sonrası görevden alındı...

CHP Rize'de Beklenen Gelişme Yaşandı
16 Mart 2015 - 18:56 - Güncelleme: 16 Mart 2015 - 19:10

Ve beklenen oldu… CHP Rize’de Aslankaya görevden alındı…

 

Son günlerde hareketli günler geçiren Cumhuriyet Halk Partisi’nde beklenen gelişme oldu. 7 Haziran genel seçimleri öncesinde CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu tarafından alınan karar neticesinde görevden alındı.

 

Aslankaya’da boşalan CHP Rize İl Başkanlığı görevine CHP Genel merkezi tarafından seçim komitesi başkanı Mesut Rakıcı görevlendirildi.

 

ASLANKAYA: “NECDEST BASA YOKSA BENDE YOKUM”

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya 7 Haziran genel seçimler öncesinde Rize’den milletvekili adaylığı için desteklediği ismi açıklamıştı. Bu isim Necdet Basa’ydı…  CHP Rize merkez ve ilçe örgütlerinin görevden alınacağına dair söylentilere sosyal medya üzerinden cevap veren Aslankaya “Necdet Basa yoksa bende il başkanı olarak yokum” demişti.

 

Aslankaya,sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullanmıştı: “CHP Rize İl Örgütü ve ilçe örgütlerinin görevde olmasına rağmen, kamuoyunda konuşulan “görevden alınacaklar” sözcüğünü gündemde tutmaya çalışanların başındaki kişi önce gelsin Rize’den milletvekili adayı olsun görelim. Öyle bedavadan milletvekilliği yok. Bu yaygarayı yapan tetikçilerin başında olan kişi hangi gün hangi partide olduğunu açıklasın. AKP mi? Yoksa Saadet mi? Şimdi ise sıra CHP’ye geldi. Bunlara cevap verilmesi lazım ki; kamuoyu bilsin… Şimdi açık açık söylüyorum. Örgütümüzün adayı Necdet Basa’dır. Ancak onumla seçim kazanılır. Aksi takdirde Rize’den milletvekilliği almak istemeyen yöneticiler var, böyle olursa il başkanı olarak ben yokum, yetkili organlar görevden alsa da 7 Haziran geçer, neşe içinde istediklerine ulaşırlar, diğer tetikçileri dikkate almıyor, muhatap bile almıyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum