Çayeli'nde Mehmet Akif Köse Birleştirici Oldu

AK Parti, Rize’de yerel seçimlerde ilçeler için aday belirleme çalışmalarında son aşamaya geldi. Partide Çayeli için ön plana çıkan isim işadamı ve siyaset bilimci Mehmet Akif Köse oldu.

Çayeli'nde Mehmet Akif Köse Birleştirici Oldu
03 Ocak 2019 - 12:09

Mehmet Akif Köse’nin Çayeli’nde birleştirici rol oynamasının adaylık sürecini güçlendirdiği öğrenildi.

Aday belirleme sürecinin son aşamaya geldiği bölgede Çayeli için yapılan yerel anketlerde yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Anketlerde mevcut belediye başkanı Atilla Esmen’in değerlendirme sonuçlarında beklentilerin çok uzağında kaldığı halk ile gerekli teması kuramadığı değerlendirildi.

Mehmet Akif Köse isminin ilk sırada yer aldığı çalışmada, Köse’yi takip eden diğer ismin ise Mustafa Baltacı olduğu öğrenildi. Yapılan ankette 5 soruya yanıt aranırken vatandaşlar, belediye başkanını “halkın içinde” görmek istedikleri yönünde değerlendirmelerde bulundu.

cayelinde-mehmet-akif-kose--birlestirici-oldu-(2).jpg

Mevcut başkan Esmen’e vatandaşların en büyük eleştirisinin kaynaştırıcı olmadığı yönünde geldiği iddia edilirken Köse’nin ise her kesimin desteğini alabileceği vurgulandı.

Öte yandan Türkiye genelinde AK Parti ve MHP arasında kurulan “Cumhur İttifakı”nda Çayeli’ndeki aday belirleyici olacak. Rize Merkez için MHP AK Parti adayı Rahmi Metin’i destekleyeceğini açıklarken Çayeli için adaya göre hareket edileceği öğrenildi.

MHP’nin Çayeli’nde AK Parti’nin adayının Atilla Esmen olması halinde aday olarak AK Parti Kurucu İlçe Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’yi aday gösterebileceği öğrenildi. AK Parti’nin adayının Köse veya bir başkası olması halinde aday çıkarmayarak destek verebileceği değerlendirmesinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da "Yerel Seçim Öncesi Teşkilat, Aday ve Aday Adayları Buluşma Programı"nda partililere, "Cumhur ittifakında kimse çizgimizin dışına çıkamaz. Cumhur ittifakının gereği neyse tüm arkadaşlarımız, tüm teşkilatlarımız buna uymalıdır." şeklinde açıklamada bulunmuştu.

cayelinde-mehmet-akif-kose--birlestirici-oldu-(3).jpg

-Son karar Yazıcı’nın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı geçtiğimiz hafta geldiği Rize’de adayların netleşmesi için bir dizi görüşmelerde bulunmuştu. Yazıcı’nın babaocağı Çayeli’nde kararsız kaldığı öğrenilirken adayların belirlenmesi işleminin 15 Ocak’a kadar tamamlanacağını vurgulamıştı.

Adayların açıklanmasında gecikmenin başta Çayeli olmak üzere bazı ilçelerdeki anket sonuçlarının beklentileri karşılamaması nedeniyle kaynaklandığı sanılıyor.

cayelinde-mehmet-akif-kose--birlestirici-oldu-(1).jpgcayelinde-mehmet-akif-kose--birlestirici-oldu-(4).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum