Bizim projemizde doğaya dokunmak yok.

DOKAP Genel Müdürü Ekrem Yüce Samsun”dan başlayarak Artvin”e kadar uzanacak olan Yeşil Yol çalışmalarında doğaya kesinlikle zarar verilmemesi gerektiğini söyledi.

Bizim projemizde doğaya dokunmak yok.
15 Temmuz 2015 - 17:03

DOKAP Genel Müdürü Ekrem Yüce Samsun”dan başlayarak Artvin”e kadar uzanacak olan Yeşil Yol çalışmalarında doğaya kesinlikle zarar verilmemesi gerektiğini söyledi.

 

 

DOKAP Genel Müdürü Ekrem Yüce”den Yazıcı”ya tokat gibi cevap:

RİZE: Bir sendikanın iftar yemeğine katılmak üzere Rize”ye gelen DOKAP Genel Müdürü Ekrem Yüce son zamanlarda gündem yaratan yaylalarda ki ağaç katlıamını değerlendirdi.

   Bir sendikanın iftar yemeğine katılmak ve özel bir televizyonda konuk olmak üzere Rize”ye gelen DOKAP Genel Müdürü Ekrem Yüce projenin sahibinin DOKAP olduğunu belirterek “ Son zamanlarda Çamlihemşin ilçesi Samistal yaylasında meydana gelen bazı olayları üzülerek izliyorum.  DOKAP olarak yaptığımız projede kesinlikle doğaya en ufak zarar verilmeyeceği gibi , tek bir ağaç kesimi bile yapılmayacak, Bizim bahsettiğimiz “Yeşile Yolculuk “projesi söylenen ise “Yeşil Yol “ bu proje 1990 lı yıllarda başladı ve 2007 yıllarında hareketlendi. Bunun adı turizm yolu, bu proje ile Samsun”dan Artvin”e kadar olan bölgede Turizm merkezlerine bağlantı yollarının yapılması planlandı. Bu bölgede toplam 40 turizm bölgesi var ve bunların 38 i tescil edilmiş yerler. 2012 de kurulan DOKAP “a verilen bu “ Yeşile Yolculuk “ projesinin tüm ayrıntıları çok titiz bir çalışma ile yapıldı.   Bu proje Yayla olayı değil, bu projenin amacı turizm merkezlerinin imar planlarının yapılması projesidir ve Yeşil Yol projesi sadece turizm merkezlerine bağlantı yolu yapmaktır” dedi.

 

     Çalı kesimi bile yok

Yeşil yol projesinde değil ağaç çalı kesimi bile olmadığını belirten Yüce “ Neden Rize ve Neden başka bir ilde sorun yok,  Samsun, Ordu, Trabzon veya Giresun”da neden sorun yok, Samistal ve diğer yaylaarda ki sorunları anlamış değilim, ağaç kesimini hiç anlamiyorum. Bizim projelerimizde ağaca , doğaya zarar vermek yok.  Doğa korunacağı gibi, doğaya uygun yapılar yapılması gerekli” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum