Bismil'de Çiftçilerden Yol Kapatma Eylemi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde tarımsal destekleme prim alacaklarına elektrik borçları nedeniyle bloke konulduğunu, enerji bedelinin yüksel olduğunu gerekçe gösteren bir grup çiftçi, traktörlerle yolu trafiğe kapattı DEDAŞ önünde yapılan açıklamanın ardından polise pet şişe ve sopa ile saldırıda bulunan gruba polis müdahale etti.

Bismil'de Çiftçilerden Yol Kapatma Eylemi
28 Mayıs 2014 - 09:57

Bismil ilçesinde tarımsal destekleme prim alacaklarına elektrik borçları nedeniyle bloke konulduğunu, enerji bedelinin yüksel olduğunu gerekçe gösteren bir grup çiftçi, traktörlerle yolu trafiğe kapattı.

Bismil'de bir grup çiftçi, Diyarbakır Batman karayolunun Bismil ilçe girişindeki köprüyü traktörlerle kapattı.

Ulaşıma kapanan karayolunda uzun araç kuyruğu oluştu.

Grup daha sonra DEDAŞ ilçe binasına yürüdü.

Çiftçiler burada yaptıkları açıklamada, elektrik borçları nedeniyle destekleme prim alacaklarının bloke edildiğini, bazı çiftçilerin elektrik borçlarını ödemelerine rağmen prim alacaklarına bloke konulduğunu ileri sürdü.

Enerji bedelinin yüksek olduğunu savunan çiftçiler, günde 6 saate varan elektrik kesintileri nedeniyle sulama yapamadıklarını, bu nedenle mahsullerinin yandığını iddia ettiler.

Açıklamanın ardından gruptan bazı kişiler DEDAŞ binasına girmek istedi.

Kendilerine engel olan polise pet şişe, demir çubuk ve sopalarla saldıran gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Gerginliğin sona ermesinin ardından grup ilçe binası önünde oturma eylemine başladı.

Çiftçiler, polisin yolun trafiğe açılması yönündeki ikna çabalarına rağmen, talepleri yerine getirilinceye kadar yolu trafiğe açmayacaklarını belirttiler. - Diyarbakır

YORUMLAR

  • 0 Yorum