Binlerce kişi emeklilik hakkı bekliyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2000 yılından önce vergi ve oda kaydı olmasına karşın Bağ-Kur kaydı bulunmayan binlerce esnafın emeklilik imkanı beklediğini bildirdi.

Binlerce kişi emeklilik hakkı bekliyor
09 Nisan 2018 - 14:28

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Emeklilik yaşı gelen ancak 2000 yılından önce Bağ-Kur kaydı olmayan esnafa, vergi ve oda kaydı dikkate alınarak son kez geriye dönük borçlanma imkanı sağlanmalı." ifadesini kullandı.

Söz konusu esnafa geriye dönük borçlanma hakkı verilmesi gerektiğini belirten Palandöken, daha önce birkaç kez bu imkanın verildiğini ancak ekonomik imkansızlıklar nedeniyle birçok kişinin bu imkandan yararlanamadığını aktardı.

Palandöken, şunları kaydetti: 

"4 Ekim 2000'den önce oda ve vergi kaydıyla esnaf olarak faaliyette bulunup Bağ-Kur kaydı bulunmayan esnaf ve sanatkarımız, sigorta başlangıç tarihi olarak oda ve vergi kayıtlarının dikkate alınmasını bekliyor. Vergi mükellefi olmayan esnaf ise sicile kayıt yaptırdığı tarihin sigortalılık başlangıç tarihi olarak sayılmasını istiyor. Emeklilik yaşı gelen esnafa oda ve vergi kaydı dikkate alınarak son kez geriye dönük borçlanma imkanı sağlanmalı."

YORUMLAR

  • 0 Yorum