Başbakan Yardımcılarının görev alanları belli oldu

64'üncü Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu, Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantı sonrasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş Başbakan Yardımcılarının yeni görevlerini de açıkladı.

Başbakan Yardımcılarının görev alanları belli oldu
28 Kasım 2015 - 14:55 - Güncelleme: 29 Kasım 2015 - 22:49

Bakanlar Kurulu sonrası Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcıları görev dağılımlarını açıkladı.

Başbakan Yardımcılarının görev dağılımları

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kamu diplomasisinden sorumlu olacak.

- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş kamu ile hükümet arasındaki ilişkilerden sorumlu olacak.

- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan Reform yatırımlardan sorumlu olacak.

- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan TİKA ve Yurtdışı ilişkilerden sorumlu olacak.

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olacak.

Başbakan yardımcılarına hangi kurum ve kuruluşlarının bağlandığı liste olarak Resmi Gazete'de ilan edilecek.

İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları:

Bu uçak düşürüldüğü anda milleti bilinmeyen bir uçak, bir çok ikaz edilmiştir. Genelkurmay Başkanı toplantıya katılarak bizlere ses kayıtlarını da dinletti. Daha önce ilan edilen angajman kuralları çercevesinde bu ikazlar yapılmıştır.

"Uçağın milliyeti bilinmiyordu"

Böylesine bir olay dolayısıyla Rusya'nın Türkiye ile ilişkililerini hepten gözden çıkaracağını asla tahmin etmiyoruz. Aynı şekilde Türkiye tarafı için de, bizim için de bu olay dolayısıyla Rusya'yı gözden çıkarmamızın mümkün olmadığını çok açıklığı, çıplaklığı ile ifade ediyoruz.

Uçağın milliyeti bilinmiyordu. Türkiye'nin angajman kuralları biliniyordu. Krizin çözülebilmesi için kanallar açık olmalı.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması

"Biz Türkiye'de hiç bir basın mensubunun tutuklanarak, yargılanmasını istemeyiz, aslolan bu anlamda basın mensuplarının ya da kamuya malolmuş kişilerin tutuksuz yargılanması süreçleridir. Tutuklu yargılanma hali ise istisnai bir süreçtir, ancak biz yürütme tarafıyız, yargı tarafı ise tamamen yürütmeden bağımsız olarak işlerini sürdürüyorlar, devam etmekte olan bir süreç var. Burada şunu çok açık bir kere daha söylüyorum, aslolan bu süreçlerde tutuksuz yargılanma olmasıdır.

Konunun iddia edildiği kadarıyla, elimizde metinler var, savcılığın iddiasındaki esas şey, gazetecilik faaliyetleri dolayısıyla bu arkadaşlarımız itham edilmiyor, bu arkadaşlarımız gizli kalması gereken devletin bilgilerini ve sırlarını bir türlü ifşa etmek ya da casusluk sayılabilecek bir takım faaliyetlerde bulunmak konusundan itham ediliyor. Dolayısıyla bu ithamın mahkemede görüleceği bir süreç var. Ümit ederiz ki, mahkeme bu iddia edilen hususlarda objektif ve adil davranır.

Akar ve Fidan da katıldı

64. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la , MİT ve dışişleri müsteşarları da katıldı.

Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan Bakanlar Kurulu'nda Suriye'de yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum