ARTVİN'E 4 ŞERİT DUBLE YOL PROJESİ

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin bir önemli vaadi daha hayata geçmeye hazırlanıyor.

ARTVİN'E 4 ŞERİT DUBLE YOL PROJESİ
22 Eylül 2016 - 09:24

Seçim vaatleri kitapçığında Alternatif yol olarak yer alan Artvin Merkez’i Borçka yoluna bağlayacak ve Yenimahalle mevkiinden projelendirilecek olan bağlantı yolunda önemli bir gelişme yaşanarak 4 şerit duble yol olarak projelendirileceğini müjdesini verildi.

Samsun-Sarp Otoban Yolu’na duyduğumuz kıskançlık nihayet son buluyor. AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin büyük ısrar ve gayretleri, AK Parti Artvin İl Başkanı Av. Erkan Balta’nın takipçiliği sonuç verdi. Artvin Merkez’de artık duble yoluna kavuşuyor. AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, yaptığı açıklama ile Artvin Merkez’i Borçka yoluna bağlayacak ve Yenimahalle mevkiinden projelendirilecek olan bağlantı yolunun 4 şerit duble yol olarak projelendirileceğinin müjdesini verdi.

AK Parti Milletvekili Kışla, Artvin’e müjdesini açıklarken; “ Bir süredir Artvin-Borçka Karayolu’na şehir merkezinden Yenimahalle mevkiinden bir bağlantı yolu yaptırmanın gayreti içerisindeydik. Gayretlerimiz daha önceki çalışmalarımız ile nihayet bulmuş idi. Bağlantı yolunun önce Karayolları ağına alınmasını sağlamış idik. Bu yolun projelendirilmesi için ihaleye çıkarılmadan önce bir başka girişime başlamıştık. Bağlantı yolunu hazır yaptırırken, toplam 10.5 kilometre uzunluğunda olacak olan ve de içerisinde viyadükler ve köprülerin bulunacağı kaliteli yol yaptırırken bu yolun iki veya üç şerit olması açıkçası içimize sinmemiş idi. Bu noktada yoğun bir çalışma daha gerçekleştirdik. İlimize yakışan duble bir yola ilimizi kavuşturmamızın çok daha iyi olacağını ve halkımızı mutlu edeceğini bildiğimiz için Ulaştırma Bakanımızın nezdinde ve Karayolları Genel Müdürlüğümüz ve Bölge Müdürlüğümüzün gayret ve de özverileri ile bağlantı yolunun duble yol olması kabullenilmiştir. Yakın bir tarihte proje ihalesi yapılacak olan yolun duble yol olarak projelendirilmesi ve ihalesinin de yine duble yol olarak ihale edilmesi noktasında Karayolları karar almıştır. İlimize hayırlı uğurlu olsun. Destek veren ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Artvin halkı yolun da en iyisine layıktır diyerek ilimizin ulaşım alanındaki sorunlarını tek tek çözmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir Müjdede Seyitler Köyü-Üniversite Yolunda Geldi

AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla’nın Artvin’e müjdeli haberleri bununla da sınırlı değil. Vekil Kışla yine ısrarlı takipçiliği ile ilimiz açısında bir önemli sorunu daha tarihe kavuşturdu. Kışla’nın yoğun gayretleri ve ısrarı sonucunda Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü, Artvin Merkez-Seyitler Köyü (Üniversite Yolu) Ulaşım Yolu’nun karayolları ağına alınmasını sağladı. Daha önce İl Özel İdaresi imkanları ile geçici çözümlerle genişletilmeye ve kalitesi arttırılmaya çalışılan yolun bundan böyle Karayolları ağına alınması da bir büyük sorunun daha son bulmasını sağladı. Sürekli olarak bu yolun kalitesinin arttırılması il imkanları dahilinde sorun oluyordu. Karayolları ağına alınması ile birlikte Artvin Çoruh Üniversitesi’nin ana yerleşkesine giden yol artık karayolu oldu ve bundan böyle de yolun kalitesi Karayolları Genel Müdürlüğü imkanları ile arttırılacak. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Milletvekili Kışla, “Artvin’de sürekli olarak dile getirilen bir konuydu üniversite yerleşkesinin yolunun kalitesinin düşüklüğü. Takdir edersiniz ki İl Özel İdaresi imkanları ile bu yolun kalitesinin arttırılması çok da mümkün olmuyordu. Artık Karayolları Genel Müdürlüğü bu yolun kendi uhdesine geçişini kabul etmiştir. Seyitler yolu artık karayolu ağına alınmıştır. Bundan böyle bizlerde çalışmalarımızı bu yolun kalitesini arttırma noktasında Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde gerçekleştireceğiz. İlimiz adına önemli bir çalışmaya daha imza attığımızı düşünüyorum. İlimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla’nın verdiği her iki müjdeli haberde ilimizde büyük memnuniyetle karşılandı 

YORUMLAR

  • 0 Yorum