Arıcılara 'Polen ve Propolis' Eğitimleri

Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) ile Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV) işbirliği ile Doğu karadeniz Bölgesi’ndeki arıcılara yönelik düzenlenecek eğitim çalışmalarının ilk toplantısı Ordu’da gerçekleştirildi.

Arıcılara 'Polen ve Propolis' Eğitimleri
01 Haziran 2014 - 04:04

Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) ile Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV) işbirliği ile Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki arıcılara yönelik düzenlenecek eğitim çalışmalarının ilk toplantısı Ordu'da gerçekleştirildi.

DOKAP ve TKV'nin Ab destekli hibe projelerinden yararlanarak başlattığı çalışma kapsamında bölge arıcılarının polen ve Propolis toplama konusundaki eğitim çalışmaları için Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği'nde (ORAYBİR) bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, TKV Mütevelli Heyeti temsilcisi, TKV proje ekibinin yanısıra Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon Birlik başkanları katıldı.

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği'nde (ORAYBİR) Başkanı Necati Aydın, DOKAP ve TKV'nin projesinin kaliteli polen ve Propolis toplama konusunda arıcıların eğitim çalışmalarına yönelik bir proje olduğunu belirtti. Arıcıların büyük çoğunluğunun gezgin arıcı olması sebebiyle henüz yaylalarda olduğunu belirten Aydın, "Bu toplantıda eğitim çalışmalarının hangi il de ve hangi tarihlerde yapılacağı kararlaştırılacak. Eğitim çalışmaları her il de gezgin arıcıların dönmesiyle birlikte Eylül ayında başlayacak" dedi. - Ordu

YORUMLAR

  • 0 Yorum