Ardeşen Sokak Basketbolu Turnuvası Dünya'ya Açılıyor

Ardeşen Belediyesi Tarafından 5.si Düzenlenecek Olan Stretball Sokak Basketbolu Turnuvası, Bu Yıl Çok Sayıda Farklı Ülkeden Sporcuları Ağırlayacak.

Ardeşen Sokak Basketbolu Turnuvası Dünya'ya Açılıyor
17 Haziran 2019 - 17:01 - Güncelleme: 17 Haziran 2019 - 17:09

Rize'nin Ardeşen ilçesinde her yıl Ardeşen Belediyesi tarafından düzenlenen Stretball Sokak Basketbolu Turnuvasının bu yıl 5-6-7 ve 8 Temmuz tarihlerinde yapılacağı açıklandı.

Turnuva'nın büyük ödülünün ise 16 Bin TL olacağı duyuruldu.

Söz konusu Turnuva'ya Türkiye'nin dört bir yanından sporcunun yanı sıra, Çin, Kore, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Slovenya, Gürcistan, Rusya, Katar, Azerbaycan ve İran'dan sporcuların katılması bekleniyor.

Ardeşen Belediyesi konuyla ilgili olarak, ilgili ülkelerin elçilikleri ile görüşmelere resmen başladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Turnuva koordinatörü Salih Navdar, bu yıl turnuvanın yelpazesini genişleterek, Çin, Kore, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Slovenya, Gürcistan, Rusya, Katar, Azerbaycan ve İran'dan sporcu katılımını sağlamayı amaçlıyoruz. İlgili ülkelerden sporcuların daveti için Belediye Başkanımız Avni Kahya, bizzat mesai harcıyor." dedi.

TURNUVA TAKVİMİ

Dört gün sürecek olan turnuva hakkında da bilgi veren Navdar, "Final 3. gün yapılacak. 4. gün ise yurt içinden ve yurt dışından ilçemize gelecek olan sporcuları Fırtına Vadisi ve Kaçkarlar da yer alan yaylalarda ağırlayacağız. Sporculara 4 gün boyunca ücretsiz konaklama imkanı sunacağız." dedi.

BÜYÜK ÖDÜL 16 BİN TL

Turnuva'da Yıldız Erkekler, Büyük Erkekler ve Bayanlar kategorilerinde bir yarış yaşanacağını belirten Navdar, Büyük ödülün ise 16 Bin TL  olduğunu söyledi.

Navdar ayrıca, Tüm sporculara forma üstü verileceğini, katılım ücretinin ise takım başına 50 TL olduğunu, yıldız erkekler takımlarından ise ücret alınmayacağını söyledi.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Başvuruların başladığını ifade eden Navdar, "Turnuvaya katılmak isteyen takımların Ardeşen Belediyesi Beyaz Masa servisinden ve online olarak ardesen.bel.tr internet sitesi üzerinden kaydını yaptırabilir. (Talep Ekle, Ardından 2019 STRETBALL Turnuva Kayıt Formu Doldur.)

YORUMLAR

  • 0 Yorum