Ardeşen Özel İdare Müdürü Yapıcı Artık Belediyede

Ardeşen’den, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcılığı Görevine Atanan İlçe Özel İdare Müdürü Yunus Efendioğlu'nun yerine Valilik Okuruyla Şükrü Yapıcı Getirilmişti. Yapıcı şimdi Ardeşen Belediyesinde göreve başladı.

Ardeşen Özel İdare Müdürü Yapıcı Artık Belediyede
26 Ocak 2018 - 11:38

Ardeşen’den, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcılığı Görevine Atanan İlçe Özel İdare Müdürü Yunus Efendioğlu'nun yerine Valilik Okuruyla Şükrü Yapıcı Getirilmişti. Yapıcı şimdi Ardeşen Belediyesinde göreve başladı.

 

 

İl özel idareleri aracılığı ile verilen hizmetler kaynaklarıyla birlikte il belediyesine geçeceği için il ve ilçe özel idarelerinde görev yapan personel farklı kurumlara naklediliyor ve bundan mütevellit atanan İlçe Özel İdare Müdürü olarak görev yapan Yapıcı Ardeşen Belediyesi bünyesinde Mühendis olarak görevini sürdürecek.

 

 İl ve ilçe özel idareler neden kapatılıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017’nin başında mevcut mevzuattan kaynaklı, il belediyeleri ile merkez ilçe belediyeleri arasında hizmet sunumunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi için çalışma yapılması talimatını vermişti. Erdoğan, gerekirse büyükşehir olmak için gerekli nüfus kriterinin düşürülerek, büyükşehir sayısının artırılabileceğine dikkat çekmişti. Bu yolla hizmet sunumunda yaşanan koordinasyon probleminin ortadan kaldırılabileceği dile getirilmişti. Ancak, İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ortak çalışması sonucunda, büyükşehir sayısının artırılması yerine, büyükşehir olmayan 51 ilin ‘bütünşehir’ statüsüne alınması formülü ağır bastı. Bu kapsamda, hazırlanan taslağa göre, nüfus sınırı şartı olmadan 30 büyükşehrin dışında kalan iller ‘bütünşehir’ sayılacak. Büyükşehirlerde olduğu gibi tüm belde belediyeleri kapanacak ve merkeze bağlanacak. İllerdeki ‘Merkez ilçe’ statüsü son bulacak. ‘Bütünşehir’ uygulamasına geçilecek illerde belde belediyeleri ve köy muhtarlıkları kalkacak. Merkeze bağlı köyler de mahalleye dönüştürülecek. İl özel idareleri aracılığı ile verilen hizmetler kaynaklarıyla birlikte il belediyesine geçecek. ‘Bütünşehir’ düzenlemesine geçilmesi ile yerel seçimlerde kırsaldaki seçmen de il belediyesine oy atmış olacak. AK Parti kurmayları, ‘bütünşehir’ düzenlemesinin gerekçesini, “Büyükşehir olmayan yerlerde, il özel idareleri ile belediyeler arasında koordinasyon sağlanamıyor. Bürokrasiden kaynaklı sıkıntılar yaşanıyor.  Bu düzenleme ile merkez ilçe yapılanması kalkacağı için, şehrin tüm hizmetlerinden belediye sorumlu olacak. Belediyelerin gelirleri artacak. Hizmet sunumunda sıkıntı olmayacak” şeklinde açıklıyor.
2019 yerel seçimlerinde ‘bütünşehir’ düzenlemesinin uygulanabilmesi için, yasal çalışmanın 25 Mart 2018 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

 

Şükrü Yapıcı kişisel sosyal paylaşım ağından şu bildiriyi yaptı; Bugün itibariyle Ardeşen Kaymakamlığı İlçe Özel İdare Müdürlüğündeki görevimden ayrılmış bulunmaktayım. Bugüne kadar çalışmış olduğum Sayın Kaymakamlarımız İlyas Memiş ve Emrah Yılmaz beylere, İl Genel Meclis Üyelerimize, Köy Muhtarlarımıza, Ardeşen Kaymakamlığında ve Rize İl Özel İdaresinde birlikte görev yaptığım kıymetli çalışma arkadaşlarıma, Ardeşen Şantiyesi personellerine ve Ardeşen Kaymakamlığı personellerine çok teşekkür ederim. Yeni görev yerim Ardeşen Belediyesi. Hakkımızda hayırlısı olsun, ALLAH ilçemize hayırlı görevler yapmayı nasip etsin.

Şükrü Yapıcı kimdir; Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisi Bölümü Mezunu Olan ve 2014 yılından beri Rize İli Ardeşen ilçesi Özel İdare Şantiye Şefliği ve Rize Ardeşen Köylere Hizmet Götürme Birliği Kontrol Mühendisliği Yapan Şükrü Yapıcı İlçe Özel İdare Müdürü Olarak Göreve Başlamış ve son olarak İl özel idareleri aracılığı ile verilen hizmetler kaynaklarıyla birlikte il belediyesine geçeceği için bundan böyle Ardeşen Belediyesi Fen İşlerinde Mühendis olarak görev yapacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum