Ardeşen Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri Sadece LAZHABER53'e Konuştu

28 Nisan Salı günü Rize’de yapılan AK Parti mitingine zorla götürüldüğü iddia edilen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri sadece Lazhaber53’e konuştu. Öğrenciler yaptıkları açıklamada, mitinge kendi özgür ve hür iradeleriyle gittiklerini açıkladı.

Ardeşen Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri Sadece LAZHABER53'e Konuştu
30 Nisan 2015 - 19:08 - Güncelleme: 30 Nisan 2015 - 19:40

 

Mustafa ÖZYANIK-LAZHABER53

 

28 Nisan Salı günü Rize’de yapılan AK Parti mitingine zorla götürüldüğü iddia edilen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksek Okulu öğrencileri sadece Lazhaber53’e konuştu. Öğrenciler yaptıkları açıklamada, mitinge kendi özgür ve hür iradeleriyle gittiklerini açıkladı.

 

MHP Rize Milletvekili Adayı Cem Kazmaz’ın 28 Nisan Salı günü Ardeşen’de katıldığı seçim irtibat bürosu açılışı ve sonrasında programlarında aynı gün Rize’de yapılan AK Parti mitingine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin zorla götürüldüğünü iddia etmişti.

 

MHP RİZE MİLLETVEKİLİ ADAYI CEM KAZMA NE DEMİŞTİ ?

 

Yaşanan bu gelişmeyi “Bu nasıl demokrasi” diye nitelendiren Kazmaz açıklamasında “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksek Okulu’ndan öğrencilerin mitinge götürülmesi ve buna okul yönetiminin izin vermesine anlam veremiyorum. Bu nasıl demokrasi? Okul yönetimin AK Parti mitingine giden öğrencilere verdiği izni acaba MHP’nin mitingi olsaydı izin verecekler miydi? Bu konuda umarım Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman bir açıklama yapar.” Demişti.

 

ARDEŞEN MYO ÖĞRENCİLERİ LAZHABER53’E KONUŞTU

 

Kazmaz’ın bu açıklamalarının muhatabı olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksek Okulu’ndan bir grup öğrenci Lazhaber53’e özel açıklamalarda bulundu. Yüksekokulu girişinde öğrenciler adına Emre Dahi konuştu. Çıkan haberlere tepki gösteren Dahi “Ben 24 yaşındayım. Böyle bir şey yok yani. Zorla veya silah zoruyla durum olamaz. Biz AK Parti Ardeşen Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Kumbasar’ı okulumuza geldiğimiz günden beri tanıyoruz. Gençlik kolları başkanı olmadan önce de tanıyoruz. Bize ALLAH razı olsun yardım ediyor. Biz mitinge kendi özgür hür irademizle gittik.” Dedi.

 

“ZORLA GÖTÜRÜLME DURUMU YOK, ÖZGÜR İRADEMİZLE GİTTİK”

 

Ardeşen Meslek Yüksek Okulu’nu karıştırmak için bu tür yollara başvurulduğunu belirten Dahi “Kim kimi zorla götürebilir ya. Okulumuzu karıştırmak için böyle yapıyorlar. Saçma bir olay yani. Komik bir durum. Niye zorlayalım? Mitingde dünyaca insan gitti. Biz kendi arkadaşlarımızla gitmek istedik. Hüseyin Başkanın yanında olmak istedik.” İfadelerini kullandı.

 

“AK PARTİ ARDEŞEN GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI HÜSEYİN KUMBASAR’IN YANINDA OLMAK İSTEDİK”

 

Kendisinin siyasi herhangi bir partiyle alakası olmadığını belirten Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Emre Dahi “Ben sadece Hüseyin Abi için hatır gönül için gittim. Sonuçta başka partileri tutan arkadaşlarımız olabilir. Buna kimse karışamaz. Tuttuğu parti herkesin kendinedir. Herkes farklı yerlere gidebilir. Kimse Kimseye kısıtlama getiremez. Biz hem Hüseyin Abinin yanında olmak istedik hem de Başbakan’ımızı görmek istedik.” Şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum