Adalet götürelim terörü bitirelim

Dünya liderleri, Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen G20 Zirvesi’nde bir araya geldi. Zirvenin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlere, “Adaleti getirelim, terörü bitirelim” mesajı verdi.

Adalet götürelim terörü bitirelim
16 Kasım 2015 - 12:43 - Güncelleme: 16 Kasım 2015 - 21:50

Dünyanın en önemli ekonomi ve siyaset zirvesi olan G-20 Liderler Zirvesi, Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da başladı. İki gün sürecek zirveye katılan liderleri Regnum Otel’in önünde karşılayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra liderlerle birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından zirve, “Kalkınma ve İklim Değişikliği” konularının ele alınacağı çalışma yemeğiyle devam etti. Tüm dünyanın yakından takip ettiği zirvenin ortak konusu ise terör oldu. Antalya’da toplanan G20 liderleri, Paris’teki terör saldırılarını kınayarak, terörle mücadelede birlikte hareket etme taahhüdünde bulundu. 

BÜYÜME RAKAMLARDAN İBARET DEĞİLDİR 

B20 ve L20’nin bazı G20 liderleriyle yapılan “Büyüme ve İstihdam İçin Daha Kapsamlı Bir Çerçeve” başlıklı ana oturumunun açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine, Fransa’da düzenlenen saldırıları şiddetle kınadığını belirterek başladı. 

“ASGARİ ÜCRETTE CİDDİ ARTIŞLAR KAYDETTİK” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20’de ücretlerin milli gelir içindeki payının azalmasına dikkat çekerek,  “Alın terini kutsal gören, emeğin karşılığının tam ve zamanında verilmesini emreden bir medeniyetin mensupları olarak bu konu bizim için çok önemli. Bu konuda Türkiye olarak başarılı sonuçlar elde ettiğimizi memnuniyetle ifade etmek isterim.  Asgari ücrette ve ortalama ücretlerde ciddi artışlar kaydettik, ekonomik ve sosyal politikaları bir bütünün parçaları olarak gördük ve buna göre adımlar attık” değerlendirmesinde bulundu.

“Büyüme ve İstihdam İçin Daha Kapsamlı Bir Çerçeve” başlıklı ana oturumda, bazı katılımcıların sorularını da cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine gençlerin ve kadınların işsizlik durumuna ilişkin sorulan bir soruya; “Dünyadaki işsiz gençlere finans dünyası yeterli desteği verebiliyor mu, bunu sorgulamamız lazım. Fakirlik acaba buralara dayanıyor mu, işsizlik acaba buralara dayanıyor mu? Dünyadaki işsiz gençler, eğer müteşebbis olacaksa acaba finans dünyası burada bu gençlere gerekli desteği veriyor mu, verebiliyor mu? Finans çevreleri elini açarsa, terörün belini kırarız” cevabını verdi.

“Paylaşımcı anlayışı hayatımıza egemen kılalım” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben de işverenlere tavsiye ediyorum, biraz az kazanın ve kazandıklarınızı özellikle dar gelirli olan insanlarla paylaşın” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN-OBAMA GÖRÜŞMESİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Barack Obama, G20 Liderler Zirvesi kapsamında Regnum Otel’de gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunuldu. 68 dakika süren basına kapalı görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün dini, ırkı, milleti, vatanı yoktur. Paris’teki olayda da, Ankara’da, Antep’te, Diyarbakır’da, Suruç’ta olduğu gibi kolektif bir terörün karşısında kaldık. Bu terör eylemi sadece Fransız halkına karşı değil, tüm insanlığa karşıdır” dedi. 

 Başkan Barack Obama da Türkiye’nin IŞİD’e karşı önemli bir ortak olduğuna değinerek, “Türkiye hem Suriye, hem Irak’ta IŞİD’le savaşma konusunda önemli koalisyon ortağı olmuştur” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum