23 Nisan Rize'de Etkinliklerle Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Rize'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan Rize'de Etkinliklerle Kutlandı
24 Nisan 2019 - 12:28 - Güncelleme: 24 Nisan 2019 - 15:16

Rize Valiliği Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak anıta çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlamalara Yenişehir Spor Salonu'nda devam edildi.

Vali Kemal Çeber'in çocukların ve halkın bayramını kutladığı törende, Doğuş Çay İlkokulu öğrencileri çeşitli gösteriler sundu.

Gün dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Gürcistan Halk Oyunları ekibinin gösteri sunduğu törene, Vali Çeber'in yanı sıra Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan Vali Çeber, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu temsili olarak Vakıflar İlkokulu 2/F sınıfı öğrencisi Hanzade Aslan'a teslim etti.

Temsili Vali Aslan, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'i arayarak öğrenci sağlığı açısından okul bahçelerinin sert beton zemin yerine daha yumuşak malzemelerle kaplanması ve okul bahçelerine daha çok bank konulması konusunda istekte bulundu. Aslan, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının idarecilerini arayarak çeşitli taleplerini dile getirdi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de belediye başkanlığını sembolik olarak Esad Fuat Dişlioğlu, Ayşe Loya Baltacı ve Beyzanur Uzun’a devretti. Miniklerin ilk talimatları sıfır atık sisteminin oluşturulması, sokak hayvanlarının yuvalara yerleştirilmesi ve sokaklara çöp atılmaması oldu.

Öğrencilere hediyeler takdim eden Başkan Metin, çocukların geleceğin yöneticileri olacağını, her alanda önlerinin açılması adına hassasiyet göstermenin öncelikli görevleri olduğunu vurguladı.

23-nisan-rize-foto-galeri-001.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum