Yazıcı Bakan, Kahraman Meclis Başkanı Oluyor

Ak Parti’nin İstanbul Milletvekillerinden Rizeli İsmail Kahraman ve Hayati Yazıcı’ya yeni dönemde önemli görevler veriliyor.

Yazıcı Bakan, Kahraman Meclis Başkanı Oluyor
17 Kasım 2015 - 20:28

1 Kasım seçimlerinde AK Parti 1. Bölge 1. Sıradan Milletvekili seçilen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı ve Mütevelli Heyet Başkanı, Eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman TBMM Başkanı; AK Parti İstanbul 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise bakan oluyor.

Edinilen bilgilere göre, Ak Parti Milletvekilleri arasında hafta sonu yapılan  “TBMM Başkanı kim olsun?” temayül yoklamasında milletvekilleri çoğunlukla İsmail Kahraman’ı istedi.

İsmail Kahraman ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önerdiği biliniyor. Birlik Vakfı ve MTTB kurucu liderlerinden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı ve Mütevelli Heyet Başkanı, Eski Kültür Bakanı Kahraman , Erdoğan’ın “Abi” diye hürmet gösterdiği isimler arasında yer alıyor.

HEM CUMHURBAŞKANI HEM DE VEKİLİ RİZELİ OLACAK

Kahraman'ın TBMM Başkanı seçilmesi durumunda hem Cumhurbaşkanı hem de Cumhurbaşkanı Vekili Rizeli isimden oluşacak. Daha önce de Rizeli bir başka isim olan Köksal Toptan TBMM Başkanlığı görevinde bulunmuştu.

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da yeni kabinede tekrardan bakanlık koltuğunda yer alacağı bilgisine ulaşıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum