TÜBİTAK'tan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 25 Projesine Destek

TÜBİTAK tarafından desteklenen 2209-A projeleri kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin lisans öğrencileri 25 projeye destek alarak büyük bir başarı elde etti.

TÜBİTAK'tan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 25 Projesine Destek
13 Nisan 2019 - 11:00 - Güncelleme: 13 Nisan 2019 - 18:59

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin (RTEÜ) lisans öğrencileri, akademisyenlerinin danışmanlığı ve yönlendirmesi sonucunda her yıl olduğu gibi bu yıl da TÜBİTAK tarafından desteklenen 2209-A projeleri kapsamında hem başvuru sayısında hem de kabul edilen proje sayısında büyük başarı elde etti. 2018 yılının 1. döneminde 52 başvurudan 16 tanesi, 2. döneminde ise 29 başvurudan 9 tanesi kabul edilerek toplamda 81 proje başvurusundan 25 tanesi kabul edildi.

RTEÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, başarıda emeği geçen öğretim elemanları ile öğrencilere kutlama ifadelerine yer verilerek, "Ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında önemli yapı taşlarından biri olan Ar-Ge kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması kapsamında lisans düzeyinde öğrencilerimize proje geliştirme kültürünü aşılamayı kendisine hedef edinen Üniversitemiz, bu hedefine emin adımlarla ilerliyor. Akademisyenlerimizin danışmanlığında lisans öğrencilerimiz proje yazma konusunda eğitilmekte ve her türlü destek verilmektedir.

TÜBİTAK tarafından açıklanan 2018 yılı 2. dönem sonuçları, verilen bu desteklerin hedefine ulaştığını göstermektedir.

Elde ettikleri başarıdan dolayı projelere danışmanlık yapan öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz." denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum